CAMP DE TARRAGONA, COMUNICATS 
Reunió de la Regió Policial de Camp de Tarragona d’11 de juny 
Resum dels punts portats per la nostra organització sindical a la darrera reunió de la regió. 
 
Tarragona, 15 de juny de 2020.-
El passat 11 de juny va tenir lloc la darrera reunió entre comandaments de la Regió Policial del Camp de Tarragona, els caps del servei d’administració i les organitzacions sindicals. Des del SAP-FEPOL es van formular moltes qüestions que són d’interès per tot el col·lectiu les quals exposem a continuació:
  • Seguretat comissaries:
L’administració va informar que el responsable de la Comissió de Seguretat Tècnica dels edificis policials té previst visitar els edificis policials de la RPCT per realitzar el corresponent informe i que es pugui materialitzar durant l’any el curs, la col·locació dels fitons.
  • Edifici Regional
Des del SAP-FEPOL ens refermem en la necessitat que hi hagi un agent de reforç al servei de porta de la seu regional donat l’intens volum de feina. Se’ns informa que s’estan realitzant accions per millorar i optimitzar les tasques de l’agent de porta, entre les que destaca la incorporació d’una centraleta que facilitarà que es desviïn les trucades directament a l’extensió sol·licitada i que en moments d’estrès valoraran afegir un agent de reforç.
  • Administració
Ens interessem per l’estat de la licitació i instal·lació del nou sistema de videovigilància dels edificis policials de la RPCT. Sobre això se’ns informa que aquest mes finalitza el termini de licitació i que una vegada es sàpiga definitivament l’empresa adjudicada al projecte es sol·licitarà que s’iniciï el canvi dels sistemes de videovigilància lo abans possible. En referència al projecte de millora del perímetre de l’ABP-Baix Penedès la responsable d’administració ens comenta que es resta a l’espera de la confecció de l’informe de qualificació final per poder emprendre accions al respecte. Ens interessem per l’ús dels vehicles decomissats a la RPCT amb previsió que seran d’utilitat durant l’estiu donada la mancança i l’estat d’envelliment dels que tenim al servei. Aquesta visió i neguit també es compartit pel Cap de Regió i obtenim el compromís de la cap d’administració que faran l’estudi d’aquests vehicles i les gestions necessàries amb el Departament per tal que es puguin assegurar i fer-ne ús dels que compleixin les característiques. Des del SAP-FEPOL manifestem que és necessari incorporar més contenidors per emmagatzemar substàncies tipus marihuana, ja que els comisos són constants i en la majoria dels casos acaben dipositant-se als subterranis (pàrquings) dels edificis policials. Sobre aquesta qüestió se’ns informa que aviat s’adquirirà un nou contenidor. Ens hem interessat per l’estat de la reposició del cascs d’efectius policials, alguns dels quals retirats per accidents de trànsit. L’administració comenta que resten a l’espera de poder licitar aviat el lot de material de trànsit per poder reposar el casc d’aquest company.
  • ABP-Baix Penedès
Insistim que és necessari solucionar el problema de la porta de vehicles de l’ABP-Baix Penedès, la qual porta fóra de servei més de tres mesos. La Cap d’administració ens trasllada que tenen un problema amb l’empresa de manteniment que té adjudicat el servei a aquesta ABP i que estant intentant deixar sense efecte aquest contracte. Per altra, banda davant la necessitat de solucionar aquest problema seran els operaris de manteniment de la Generalitat els que buscaran la forma de tornar a posar en servei aquesta porta. S’ha detectat un problema amb les màquines de vènding de l’ABP-Baix Penedès perquè acostumen a estar fóra de servei. Ens manifesten que ja tenen constància d’aquest fets i que s’ha traslladat la queixa a l’empresa perquè solucioni les incidències i que hi ha previsió de reposar aquestes màquines per altres de noves. Els problemes de climatització de l’OAC Baix Penedès estan en vies de solució. Des d’administració se’ns informa que l’enginyer ha fet un estudi per solventar la problemàtica de les altes temperatures, i poder fer un canvi de termòstat Des de la nostra organització sindical serem inflexibles en el compliment de la normativa de seguretat i salut laboral. Des del SAP-FEPOL comentem la necessitat d’obtenir més vehicles mampara per l’ABP Baix Penedès. L’Administració ens informa que ha fet una reestructuració de vehicles en la REGIO DE CAMP DE TARRAGONA per pal·liar les mancances de parc mòbil. En conseqüència a l’ ABP Vendrell han incorporat recentment un nou vehicle Nissan Qashqai a la plantilla del parc mòbil.
  • Cd Cambrils
Es sol·licita a l’Administració que realitzi una revisió a les canonades que afecten als vestuaris femenins perquè no surt gaire pressió i les companyes no poden dutxar-se en condicions. La Cap d’administració ens comenta que solucionaran el problema aquesta propera setmana. L’administració ens informa que han enviat a l’empresa que es dedica al tractament de les plagues d’insectes per solucionar els problemes de paneroles que s’havien detectat i que realitzaran la neteja de la reixa de l’entrada del pàrquing per tal que no entri agua i no faci malbé els objectes decomissats. L’administració ens informa que ja han comunicat a l’Ajuntament de Cambrils que realitzi la neteja de la parcel·la contigua a la CD, dins la qual hi havia crescut molta vegetació i proliferaven els insectes. En relació a la petició de la porta lateral la qual SAP-FEPOL porta anys insistint en instal·lar-la ja que és un element de seguretat imprescindible, l’Administració ens manifesta que encara no ha finalitzat el període de presentació d’ofertes i que resten a l’espera de iniciar les obres lo abans possible.
  • ABP-Reus
Des del SAP-FEPOL sol·licitem que s’ampliï la dotació de material de neteja (rotllos de paper de mans, etc.). Hem rebut queixes que el paper de mans és insuficient per tots els serveis de l’ABP. La Cap d’Administració ens manifesta que parlarà amb l’empresa de neteja per ampliar la dotació de subministres.
  • Sala 112
Des del SAP-FEPOL demanem que s’unifiqui les conferencies de les policies locals ja que s’està donant la circumstància que l’operador que gestiona aquesta conferència té fins a 10 portàtils de les diferents PL’s de les 5 regions policials que gestiona. Aquests extrems fa gairebé impossible que es pugui donar un servei de qualitat i l’Inspector de la Sala ens informa que ja s’ha solucionat aquest problema. Des del SAP-FEPOL peticionem al Cap de Regió que informi de la situació actual sobre l’ús de les “tablets” per introduir les dades de patrullatge, tal i com s’havia plantejat en 1a instància en el projecte de la Sala del 112 que es va dissenyar. A l’efecte se’ns que s’ha dotat una bossa d’hores extraordinàries per poder solucionar la problemàtica del volum de feina extra dels companys, arribant a la cobertura desitjada de 20 operadors per torn i que en breu s’ampliarà la plantilla de la Sala Regional per poder donar un bon servei al ciutadà i als companys .
  • Pla d’estiu 2020
Des del SAP-FEPOL peticionem al Cap de Regió com es realitzarà l’actual pla d’estiu 2020, quina afectació tindrà en el conjunt de les ABP’s i CD´s del Camp de Tarragona i quina quantitat d’efectius s’incorporaran. Se’ns comenta que sé està previst la incorporació d’efectius, però sense saber encara el número exacte perquè aquestes xifres poden ser canviants segons les directrius que marqui la Prefectura. Aquestes són les qüestions que la nostra organització sindical ha portat a la darrera reunió! Ja sabeu que per ampliar alguns dels punts tractats així com també per portar-ne de nous a la propera reunió us podeu posar en contacte amb els nostres delegats i delegades a la regió policial. 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-102/2020 
DATA:15 de Juny de 2020
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto