METROPOLITANA SUD, COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
Un desallotjament a Hospitalet posa en evidència la falta de recursos del cos de mossos d’esquadra 
Més de tres hores de servei i amb el resultat de quinze persones detingudes tornen a posar en evidència les mancances que els efectius d'ordre públic del cos de mossos d'esquadra té en material.   
 
Barcelona, 30 de novembre de 2022.-
 
La Secció Sindical d’Ordre Públic del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) s’ha vist obligada sempre, a reclamar material idoni i suficient per a les diferents unitats del cos de mossos d’esquadra, però especialment per a les ARRO i la BRIMO.

Mentre es “negocia” al Parlament de Catalunya quines seran les conclusions de la Comissió d’estudi del Model Policial, les decisions polítiques continuen exposant als efectius d’ordre públic del cos de mossos d’esquadra, els quals es veuen obligats dia rere dia, a afrontar els serveis policials sense disposar del material adequat que asseguri la seva integritat física.

I és que el passat 25 de novembre, el cos de mossos d’esquadra (donant compliment a una ordre judicial) desallotjava una nau ocupada a la localitat de l’Hospitalet de Llobregat. Perfectament preparats i organitzats, els desallotjats esperaven als efectius de l’ARRO de la Metropolitana Sud a qui no van dubtar a fer-hi front (qui sap si exonerats per polítiques anti-sistema).

Així, els efectius policials patien una situació lamentable i perillosa (no per qui els esperava) sinó per com afrontaven el servei. I és que ho van haver de fer amb una absoluta manca de recursos materials, ja que mentre feien maniobres d’apertura de la nau (amb un simple mall), aquests mateixos efectius rebien tot tipus llançaments (pots de fum, un radiador i fins i tot una Katana).

Amb les mateixes eines d'apertura que fa 20 anys i una vegada dins, l’ARRO Metro Sud va seguir rebent llançaments de pirotècnia per part del mateix grup organitzat, el qual utilitzant fins i tot màscares de gas,  van agredir els agents actuants amb gossos perillosos, armes blanques, portes de neveres i tants altres llançaments.

Més de tres hores d’intervenció policial (amb el resultat de quinze persones detingudes) van tornar a posar en evidència que, o al cos de mossos d’esquadra se’l dota del material necessari que garanteixi tant la seguretat física com jurídica dels seus efectius policials, o al final haurem de lamentar lesions greus.

Fets com aquests no poden passar desapercebuts ni pel propi Departament d’Interior, ni tampoc pel propi Parlament de Catalunya. Tots ells tenen la clara responsabilitat de dotar al cos de mossos d’esquadra del material idoni i entre ell, eines d’apertura més modernes, així com tot aquell que asseguri la integritat dels efectius policials en entrades i desnonaments.

No fer-ho suposarà una irresponsabilitat absoluta (una més) ja que (igual com ha passat a Hospitalet) les lesions patides per mossos i mosses d’esquadra seran conseqüència novament d’unes errònies decisions.
    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-197/2022 
DATA:30 de Novembre de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies