COMUNICATS, TRÀNSIT 
El patrullatge unipersonal es continua realitzant i el risc es continua produint 
El passat 23 de juny, un efectiu de trànsit va ser víctima d'un atemptat quan patrullava sol. Malgrat el Consell de la Policia acordés, sota les ordres del llavors Cap del Cos Major Trapero, no permetre el patrullatge unipersonal, aquest es segueix produint motiu pel qual la nostra organització sindical ho torna a denunciar.  
 
Barcelona, 1 de juliol del 2022.- 
 
Des que el nivell d’alerta d’atemptat terrorista s’incrementés a 4 sobre 5, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha insistit en la necessitat d’evitar el patrullatge unipersonal. En aquest sentit la nostra organització sindical va reclamar davant del propi Consell de la Policia en època de Governs anteriors, que calia assegurar que en cap cas, el patrullatge unipersonal es produïa.

Ja llavors, el Cap del cos del moment, el Major Trapero va assegurar que les patrulles unipersonals no s’haurien de produir. No obstant avui, la Secció Sindical de Trànsit de SAP-FEPOL ha de tornar a sortir reclamant aquesta qüestió.

I ho hem de fer perquè el patrullatge unipersonal, tal i com lamentablement comprovéssim el passat 23 de juny quan un especialista de trànsit va patir un atemptat a mans d’uns delinqüents que fugien d’altres patrulles, es continua produint.

Lamentant les lesions que va patir, però alegrant-nos que la recuperació del nostre company va per bon camí, des de la nostra organització sindical ens preguntem de nou: fins quan. Fins quan un especialista haurà de sortir sol a patrullar? Fins quan un especialista de trànsit (faci les funcions que faci) exposarà la seva integritat física havent d’assumir sortir sol al carrer?

Els fets ocorreguts el 23 de juny no han estat els primers que han succeït. No és la primera vegada que la seguretat d’un efectiu policial s’ha posat en risc perquè aquest ha hagut de sortir sol al carrer. I des de la nostra organització sindical no ho podem permetre. Sigui de l’escala jeràrquica que sigui, cap membre del cos de mossos d’esquadra pot sortir sol, ja que en cas de fer-ho, la seva seguretat (com s’ha vist) queda molt més exposada.

Des del SAP-FEPOL denunciem que, per justificar el patrullatge unipersonal, algunes destinacions s’emparin en la “voluntarietat” de la decisió. En aquest sentit recordem que com a cos jeràrquic han de ser els propis comandaments els qui no han d’exposar als efectius policials, en la decisió del compliment degut de les ordres, al de la voluntarietat, ja que tal i com el propi Consell de la Policia acordés en el seu dia, el patrullatge unipersonal s’ha d’evitar.

Per tant, la nostra organització sindical tornem a reclamar que o bé, ja sigui des de la Direcció General de la Policia o des de la pròpia Prefectura, es donin les ordres oportunes a totes les destinacions per tal que cap efectiu policial es vegi obligat (malgrat sigui voluntari) a sortir sol a patrullar al carrer.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-122/2022 
DATA:1 de Juliol de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto