COMUNICATS, TRÀNSIT 
Malgrat ser la tercera comarca amb més morts per accidents, segueixen amb la intenció de tancar el sector de trànsit d’Igualada 
SAP-FEPOL seguirà insistint en la necessitat de fer marxa enrere en la intenció de tancar el 30% dels sectors de trànsit. 
 
Barcelona,  23 de novembre del 2020.-
Aquest cap de setmana, alguns mitjans de comunicació s’han fet ressò de la tràgica notícia que afecta el sector de trànsit d’Igualada. Si es tingués en compte el seu contingut seria suficient per anul·lar el nefast projecte que pretén tancar el 30% dels sectors de trànsit de Catalunya. Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) portem reclamant fer marxa enrere respecte aquesta intenció amb la qual, si s’acaba imposant, es liquidarà la prevenció viària de tot el territori afectat. En aquesta direcció, sempre hem reclamat una gestió acurada dels recursos econòmics i materials que permetin garantir la prevenció i ordenació de la seguretat viària de tota la xarxa catalana. Noticies com la publicada aquest cap de setmana ens haurien d’escandalitzar. Més quan en el darrer concurs de l’especialitat no s’han recuperat (ni a resultes) els vuit efectius que ha perdut el Sector d’Igualada, el qual s’ha quedat tant sols un màxim de dinou especialistes a la carretera. Recordem que l’Anoia, darrera del Barcelonès i del Baix Llobregat, estava l’any passat al pòdium en quan a mortalitat viària de tota Catalunya, amb disset (17) morts esdevinguts en tres-cent cinquanta-tres (353) accidents de trànsit. Però des del SAP-FEPOL, respecte les condicions i situacions del trànsit,  preveiem un futur més complicat i, tot i que no ho desitgem, més negre encara. Si finalment s’acaben tancant els sis sectors de trànsit, la prevenció a la xarxa viària afectada acabarà desapareixent. Els efectius policials només quedaran a requeriment dels incidents que puguin anar sorgint al llarg del servei, el temps de resposta per atendre als ciutadans s’incrementarà i l’ordenació, la seguretat viària i el servei públic que oferim es veurà afectat molt negativament. No serem els mossos i les mosses els més perjudicats pel tancament dels sis sectors de trànsit, entre ells el d’Igualada. Els i les especialistes ens acabarem ajustant al servei i a les destinacions. Els qui més perjudicats en sortiran seran tots els ciutadans i les ciutadanes de les comarques afectades. És per això que la nostra organització sindical torna a insistir en la necessitat de fer marxa enrere en aquesta perillosa decisió. Des de l’anunci del tancament del 30% dels sectors de trànsit, SAP-FEPOL ha reclamat (reunint-se fins i tot amb els Alcaldes i Alcaldesses afectades) la necessitat de revertir la decisió. I mentre apareguin noticies com les publicades aquest cap de setmana, així com també mentre veiem que es posa en perill el servei de seguretat pública seguirem denunciant-ho públicament. 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-199/2020 
DATA:23 de Novembre de 2020
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto