Nou concurs general amb les mateixes bases i, de moment, sense cap millora respecte l’anterior 
Malgrat en el darrer concurs general la nostra organització sindical presentés propostes de millora que reduissin el pes d'un "mèrit" tant subjectiu com és el de la valoració del PGA-07 i incrementessin el pes de l'antiguitat al cos o el de l'experiència professiona, en la proposta de bases que avui se'ns ha fet arribar tot segueix igual. Així mateix creiem que son insuficients les places que han sortit a concurs i per tant, a la reunió del proper dilluns hi assistirem amb l'ànim de millorar unes pre-bases que considerem negatives des d'un primer moment.     
 
Barcelona, 14 de gener del 2021.-
 
La nostra organització sindical (en escrit amb número de registre 0716E/898/2018 de 10 d’octubre) presentava una proposta de puntuació de mèrits per entre d’altres qüestions, reduir la incidència del PGA-07, incrementar la puntuació de l’experiència professional i l’antiguitat al cos, meritar el fet de tenir un familiar de fins a primer grau de consanguinitat a càrrec si aquest no es podia valdre per si mateix, suprimir les places genèriques de la RPMB i incloure com a mèrit, l’acreditació de l’assoliment del llenguatge de signes.

No obstant, malgrat les nostres propostes eren perfectament assolibles per la normativa del moment, no es van atendre i s’acabaven publicant unes bases que seguien permetent el biaix subjectiu del PGA-07 i que no meritaven suficientment l’antiguitat al cos i l’experiència professional.

Avui, unes noves pre-bases de concurs general per a les categories d’agent, caporal i sergent ens han estat facilitades. A l’efecte, i de la mateixa manera que ja es va produir l’any 2018, des de la nostra organització sindical considerem que (de publicar-se definitivament) els errors seguiran essent els mateixos.

Ja avancem doncs, que la nostra organització sindical, de la mateixa manera que ho fes l’any 2018, presentarà esmenes a la proposta de redactat de les bases. Incrementar el pes de l’experiència professional i de l’antiguitat per any (eliminant el topall màxim), incrementar la meritació per grau personal, incrementar el màxim de puntuació per felicitacions i condecoracions son, entre d’altres, algunes de les propostes que SAP-FEPOL portarà a la reunió del proper dilluns 17 de gener.

Així mateix reclamarem la necessitat de reduir la provisionalitat en totes les destinacions. És per això que abans de la reunió, demanarem les dades relatives a les places que hi ha a totes les destinacions del cos de mossos d’esquadra en aquesta situació.

Per altra banda, la Regió Policial Metropolitana de Barcelona haurà de tenir un episodi a banda i un tractament exclusiu. En aquest sentit, la nostra organització sindical considera danyós  que per aquesta Regió s’ofertin a concurs 218 places per a USC BCN GENÈRIC i en surtin 143 per a destinacions concretes. Per a SAP-FEPOL, aquest és un símptoma molt evident que evidencia la voluntat de tenir una quantitat d’efectius en “provisional” (malgrat tinguin plaça fixa) per tal que se’ls pugui moure, en funció de les necessitats operatives de la Regió.

Per a la nostra organització sindical, l’objectiu de tot procés com el que avui s’ha iniciat ha de ser el de reduir la provisionalitat que durant anys han patit els efectius policials que hi poden participar. Per tant, des del SAP-FEPOL, veient la quantitat de places que han sortit a concurs, tenim clar (hores d’ara) que moltes places seguiran quedant ocupades de manera provisional.

L’any 2018 es publicava el concurs general per a les persones membres del cos de mossos d’esquadra. Ja llavors, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) presentava esmenes a les propostes de bases que, des de la Sub-direcció general de recursos humans es facilitaven (previ a la seva publicació) a les organitzacions sindicals representatives.
 
        
NÚMERO DE COMUNICAT:C-3/2022 
DATA:14 de Gener de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto