METROPOLITANA NORD, COMUNICATS 
Reunió Regional de la Regió Policial Metropolitana Nord de 26 de setembre del 2019 
Amb el present comunicat us informem dels extrems tractats a la darrera reunió regional 
 
Granollers, 27 de setembre del 2019.-
En data de 26 de setembre ha tingut lloc la darrera reunió entre els Comandaments de la Regió Policial Metropolitana Nord, els Caps dels Serveis d’Administració i les organitzacions sindicals representatives. En aquesta reunió s’han tractat els següents punts:
  • ABP SABADELL
Respecte la seguretat de la recepció, tot i que fins ara no s’han colat cap persona, està previst reforçar la porta d’accés. Respecte el material d’ordre públic i els cascs caducats, ens informen que no tenen data de caducitat, cosa que no vol dir que no caduquin. Des del SAP-FEPOL hem sol·licitat que es pugui certificar amb el fabricant si realment caduquen no, així com també que es faci una retribució dels cascos que hi han a totes les comissaries. Respecte les pràctiques de tir enguany se n’han planificat per a 32 efectius, dels quals s’han presentat 29. L’any 2018 se’n van planificar per a 24 i se’n van presentar 23, mentre que el 2017 se’n van presentar 177 dels 192 convocats. Respecte el parc mòbil s’han fet alguns canvis per compensar les mancances que pateixen algunes destinacions, així com també equiparar el parc mòbil. Per últim i respecte les festes de Sabadell, la Regió ha defensat que la planificació es va fer segons marca el Decret 146/1996, garantint les 12 hores de descans. Malgrat tot, reconeixen que va ser una situació sobrevinguda que ningú pensava que acabaria així. Des del SAP-FEPOL considerem que precisament aquí és on va cometre un error (que si ve pot ser involuntari) va posar en risc la integritat física dels agents actuants.
  • CD MONTCADA
S’està valorant la possibilitat de col·locar algun sistema que garanteixi una privacitat dels vehicles particulars dels efectius que hi esteu destinats.
  • ABP RUBÍ
En breu es donarà una solució definitiva al problema de la porta d’accés, ja que és una prioritat reforçar la seguretat de totes les dependències policials. Respecte la climatització reconeixen que hi ha un problema estructural de l’edifici, però s’està estudiant quina pot ser la solució. Des del SAP-FEPOL considerem que l’incompliment de la normativa en seguretat i salut laboral és una qüestió prioritària per nosaltres i per tant, davant la persistència d’un problema ho denunciarem (com sempre) a la Inspecció de Treball de la Seguretat Social.
  • CD BARBERÀ
En relació al telèfon del Cap de Torn, la Regió ens comenta que actualment hi ha un telèfon de contingència per aquestes situacions, però saben que és un telèfon molt humil que no dona les prestacions necessàries. Per tant a la que es pugui es substituirà i agraeixen al caporal que ha deixat el seu.
  • ABP MOLLET
Actualment disposen d’una refredadora de lloguer i s’espera que durant la primera quinzena d’octubre entri en funcionament una de nova.
  • ABP PINEDA DE MAR
Les obres de l’escala posterior estan pendents de que infraestructures les executi ja que el pressupost ha estat licitat però no adjudicat.
  • ABP PREMIÀ DE MAR
Respecte el codi d’accés de la porta posterior se’ns informa que tot està pendent de l’aprovació del Comitè Tècnic d’Autoprotecció. Des del SAP-FEPOL reclamem que s’acceleri aquesta qüestió purament de gestió. En relació als dos casos de legionel·losis positius que s’han donat a la regió estan controlats. Ara es faran revisions cada sis mesos. Des del SAP-FEPOL no és la primera vegada que es denuncien a la Inspecció de Treball casos com els que s’han donat i per tant reclamem un increment de les mesures de prevenció.
  • ABP ARENYS DE MAR
A l’igual que amb l’ABP de Premià  està pendent que el Comitè Tècnic d’Autoprotecció aprovi el codi d’accés de la porta posterior. Respecte la porta de vehicles i després de catorze reparacions s’està valorant la possibilitat de canviar-la. Des de la nostra organització sindical considerem que les reiterades avaries d’aquesta porta no poden suposar en cap cas una relaxació de les mesures de seguretat de la comissaria. Aquestes han estat les qüestions tractades en aquesta reunió. Ja sabeu que per qualsevol dubte o ampliació d’informació us podeu posar en contacte amb els nostres delegats i delegades. 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-135/2019 
DATA:28 de Setembre de 2019
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto