COMUNICATS 
Comissió Permanent de Segona Activitat de 21 de maig 
Resum dels punts tractats a la darrera Comissió Permanent de Segona Activitat. S'incrementa considerablement les peticions de tècnics de suport no policial     

Barcelona, 25 de maig de 2021.-
 
El passat 21 de maig es va reunir la Comissió Permanent de Segona Activitat (COPSA) del cos de mossos d’esquadra. A continuació us fem un resum dels temes que s’hi ha tractat
 
  • Llocs de Segona Activitat.

A data d’avui hi ha 477 (27 més que al febrer) agents del CME en la situació administrativa de la Segona Activitat. Del total, 217 (12 més que al febrer) són per causes mèdiques i 260 (15 més que al novembre) per edat. S’estan tramitant 54 expedients, 37 dels quals son per edat i 17 per causa mèdica.

Des de SAP-FEPOL hem insistit en la necessitat que en el catàleg de 2a activitat surtin identificades ja les places que estan ocupades. Així sabrem exactament les que hi ha lliures. En l’anterior COPSA vam demanar que les dades actualitzades no cal demanar-les cada vegada, sinó que se’ns lliurin d’ofici. Ens han dit que sí.

Des de SAP-FEPOL insistim en la creació de la figura coordinador/responsable de la 2a activitat a cada Regió Policial. La SGRH insisteix que primer cal crear l’Oficina d’Atenció Personalitzada. És a dir, que depengui de la Subdirecció i que, si funciona, s’ampliï a tot el territori. Nosaltres hem insistit que sigui a l’inrevés.

Des de SAP-FEPOL hem tornat a demanar que s’especifiqui per part de l’operativa el que diu el punt 32 de l’article 1 de l’Ordre IRP 413/2009 i més concretament quan diu que no es poden realitzar tasques que impliquin actuacions policials operatives. El responsable de Prefectura ens diu que la definició és: “són actuacions coordinades per aconseguir alguna tasca de les que tenim assignades”, que no podem fer una lectura única i genèrica, que és diferent a trànsit, a URPA, a ARRO, … Des de la Subdirecció de Seguretat i Salut Laboral ens informen que estan ultimant una interpretació amb un nou redactat i que, quan estigui acabat ens ho faran arribar.

També ens han aclarit que les persones que estan en 2a activitat tenen i entren al bombo de les vacances com la resta d’efectius de la unitat. Els qui arriben a 2a activitat per edat, el seu expedient està resolt en 2 mesos (normalment) i els que arriben per causa mèdica una mitjana de 4 mesos.
 
  • Llocs de Suport No Policial (TSnP).

A data d’avui hi ha 286 llocs de TSnP ocupats (27 més que al febrer) i s’estan tramitant 28 expedients, els quals 13 tenen plaça assignada i esperen modificació de l’RLT. Dels 15 restants, 8 van entrar al primer trimestre del 2021 i 7 han entrat entre abril i maig.
SAP-FEPOL insisteix en la creació d’un protocol per canviar i demanar una altra plaça. Actualment és a voluntat de l’administració. Ens informen que els criteris d’assignació de plaça és el que es va acordar en aquesta COPSA. Prioritari l’última destinació i en cas que no fos possible, una destinació de la Regió Policial el més a prop de la seva residència. I també que el criteri d’ubicació depèn del perfil del TSnP.

Per curiositat ens donen les dades d’evolució de les places de TSnP: Al 2014 hi havia 36 TSnP, al 2021 314, el que fa una mitjana de 40 persones any. Si mirem els últims 7 mesos, veiem que s’han incorporat 82 persones, 12 mensuals. És un aspecte per a reflexionar tots plegats.

Ens informen que l’Oficina d’atenció de 2a activitat i llocs de TSnP s’ha creat a la ABP de plaça Espanya. De moment només rep consultes de TSnP. Des del SAP-FEPOL no entenem el motiu pel qual aquesta figura només s’ha creat per Barcelona. El temps dirà.         
NÚMERO DE COMUNICAT:C-78/2021 
DATA:25 de Maig de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto