COMUNICATS 
Reunió de la Comissió Delegada d’Infraestructures del CME 
Resum dels punts tractats a la darrera Comissió d'Infraestructures on la nostra organització sindical ha presentat, entre d'altres, diverses qüestions relatives a la seguretat de les comissaries. 
Barcelona, 15 de març de 2021.- En data d’11 de març s’ha reunit la Comissió delegada d’Infraestructures del cos de mossos d’esquadra la qual depèn del Comitè de Seguretat i Salut Laboral. A continuació us fem un resum dels punts defensats per la nostra organització sindical.
Davant de la gran quantitat d’escrits i denúncies a inspecció de treball fetes pels delegats del SAP-FEPOL s’ha iniciat el procés de licitació per substituir els aparell de calefacció i aire condicionat de diverses comissaries entre les que destaquem Nou Barris, Les Corts, Hospitalet, Manresa, Granollers, Arenys de Mar i Badalona. Per altra banda i en tant que funcionen de forma deficient amb prou feines al 50% s’han iniciat els estudis per refer les refredadores de Vic, Igualada, Caldes de Montbui, Girona (Vista Alegre), La Bisbal d’Empordà i Pont de Suert. En alguns casos calen permisos d’obra per fer les reparacions o substitucions oportunes. També s’està preparant la licitació del software i UPN per poder fer el control dels sistemes de refrigeració de forma remota i centralitzada. Per últim se’ns informa que s’ha fet el canvi de gasoil a gas natural a l’ABP de Berga i s’està fent l’estudi per fer el mateix a les ABP que resten amb gasoil del Pirineu i Girona.
  • Enllumenat exterior de comissaries.
S’ha preparat un RAM per substitució de l’enllumenat exterior de les comissaries per LEDS de diverses dependències com Sant Vicens dels Horts, Salou, Girona. També està a licitació la substitució de l’enllumenat exterior de RP de Ponent, Pirineu, Central i Girona.
  • Ampliació de vestidors.
En resposta a les denúncies presentades per SAP-FEPOL s’estan demanant el permisos per fer les ampliacions dels vestidors de Sant Celoni, Mataró, Salou i Esplugues.
  • Requeriments fets per Inspecció de Treball.
Se’ns informa que s’ha donat resposta a requeriment de la Inspecció de Treball d’ Arenys de Mar, Esplugues del Llobregat, Sitges, Salou, Sant Vicenç dels Horts (pràcticament la totalitat denunciades per SAP-FEPOL).
  • Obres en curs i finalitzades.
Millores a Pineda, Sant Feliu de Guíxols, Vilanova, marquesina i entrada de Les Corts, millores en els accessos a coberts de diverses dependències. S’està estudiant la col·locació de pilones i la seva separació en els parterres de davant de les comissaries. Per altra banda, respecte Torredembarra s’està fent la licitació de l’empresa constructora i la direcció facultativa de les obres. Així mateix s’està fent la licitació per fer els projectes de Mollerussa i de l’Edifici de Base.
  • Control d’accés a les comissaries.
S’estan les millores d’accés a l’interior de les comissaries a través de sistemes de control amb targeta, empremta digital o codi. Es vol tenir finalitzat al 2021.
  • Autoconsum energètic.
S’estan preparant els sistemes de plantes fotovoltaiques per autoconsum a través d’inversors a RPMS, Tarragona i Terres de l’Ebre.
  • ABP Vic.
Després dels fets ocorreguts es col·locaran vidres resistent als cops del tipus laminat B5A. No es poden col·locar vidres antibales ja que l’actual estructura de suport dels vidres no és suficientment resistent. (resistència del vidre 10 cops amb una bola metàl·lica de 10 kg).
  • Servei de Seguretat Corporativa (SERSECO).
S’ha creat un organisme depenent del Prefectura, amb tres tècnics actualment, amb la intenció de coordinar i fer un balanç de situació de l’estat de seguretat de les dependències policials i proposar mesures correctores. La seva funció és analitzar accessos, seguretat exterior, interior, etc... Per part de SAP-FEPOL valorem positivament la creació d’aquest òrgan i demanem més mitjans tècnics per fer front a la urgència de seguretat a les dependències policials, a més, de dotació econòmica. També demanem la creació d’un Pla Director així com la participació del sector social en la redacció d’aquets Pla per millores en seguretat dels edificis.
  • Altres preguntes fetes per SAP-FEPOL.
En relació als mòduls de Mollerussa s’està valorant la seva col·locació. Des de la nostra organització sindical insistim en la necessitat de col·locar-los. No entenem com una qüestió respecte la qual fins i tot l’Ajuntament s’ha mostrat predisposada triga tant a resoldre’s. Respecte la sortida de fums del laboratori de Policia Científica de la Comissaria de La Seu d’Urgell es comenta el despropòsit de col·locar un tub de sortida de fums en una façana a menys de 3 metres de les finestres. Se’ns diu que està en estudi la possibilitat d’anul·lar aquest laboratori i deixar-lo sense ús. Sobre la Comissaria de Cerdanyola s’està fent un estudi per ampliar els vestidors (tal i com així ha reclamat la nostra organització sindical). També ham demanat una reunió amb l’Ajuntament per estudiar la seguretat posterior de l’edifici. Per últim i en relació a l’ART Girona es comenta novament l’absolut desastre i la sobre ocupació d’aquestes instal·lacions. Fa més de 4 anys que es van fer les denúncies a inspecció de treball, a dia d’avui no s’ha resolt res. Malgrat que des de SAP-FEPOL vam fer propostes de millora aprofitant els espais existents, actualment es segueixen aspectes relacionats amb l’evacuació d’incendis de l’edifici, sobre ocupació de vestidors, menjador, despatxos sense ventilació, manca de seguretat perimetral i humitats en planta soterrani. Se’ns diu que hi ha el plantejament de portar despatxos a l’edifici del costat on es troba ARRO i TEDAX . Aquestes han estat les qüestions que la nostra organització sindical ha portat a la Comissió. Per ampliar la informació us recordem que podeu posar-vos en contacte amb la nostra xarxa de delegats i delegades. 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-52/2021 
DATA:15 de Març de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto