GIRONA, COMUNICATS 
Reunió Regional de la RP Girona de 20 de juliol 
En aquest comunicat podeu llegir el resum dels punts portats a la reunió per la nostra organització sindical 
 
Girona, 21 de juliol de 2020.-
Ahir 20 de juliol es va realitzar la reunió regional entre les organitzacions sindicals representatives del cos de Mossos d’Esquadra amb els caps de la regió de Girona i els responsables de l’administració de la regió. Els punts més rellevants tractats a la reunió han estat els següents:
 • Covid-19.
Les responsables d’administració de la regió ens informen que si volem dades de mosses o mossos de la regió afectats, confinats, etc. ens adrecem al Comitè de Seguretat i Salut laboral. El més curiós és que al Comitè quan es demanen dades per regions ens adrecen a la regió. El peix que es mossega la cua i una vegada més l’Administració sense respondre a les nostres peticions.
 • Imputació horària i altres gestions dels administratius
Les responsables d’administració de la regió ens informen que tot el personal administratiu que pot fer teletreball ja disposa d’un ordinador portàtil perquè no es tornin a produir els endarreriments de les tasques administratives si es produeixi un nou confinament.
 • Actes administratives per incompliment del confinament durant l’estat d’alarma.
Les responsables d’administració de la regió ens informen que a finals de juny es van qualificar més de 7.500 actes. El 6 de juliol es van donar instruccions d’incoar els corresponents procediments administratius.
 • Servei de neteja
Les responsables d’administració de la regió ens informen que s’han incrementat molt les hores de neteja a les destinacions. Els productes amb què es fa la neteja o la desinfecció són els establerts per la Subdirecció General de Prevenció i Riscos Laborals del Departament. Així mateix ens informen que a la regió es va contractar la mateixa empresa de neteja per a les desinfeccions dels edificis, la qual es fa mitjançant un equip específic per a aquesta tasca. La darrera desinfecció que es va fer va ser el 24 d’abril.
 • Neteja ACD.
Les responsables d’administració de la regió ens informen que els Caps de les comissaries són els qui, si ho creuen convenient, es faci una neteja o un reforç a la neteja de les àrees de custòdia de detinguts les comissaries. Són aquests els qui han de fer la petició a administració, i llavors és quan s’estableix com realitzar aquesta tasca, comunicant-ho a l’empresa de neteja.
 • Hores desplanificades a causa de les mesures cautelars de les PCR.
Les instruccions de la Subdirecció General de Recursos Humans a dia d’avui són desplanificar les jornada de treball i planificar festa generant així l’increment de les hores de romanent. Des del SAP-FEPOL denunciem que algunes d’aquestes hores de romanent ja s’han començat a planificar. Per tant, si et trobes o t’has trobat en aquesta situació que altres han generat, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres per reclamar aquestes hores, que de manera indeguda, han pujat al romanent.
 • Estat dels vehicles.
Les responsables d’administració de la regió ens informen que totes les avaries que se’ls notifica són resoltes i que, si no se’ls informa no poden solucionar-les. Des del SAP-FEPOL denunciem que, com sempre passa amb l’administració regional, aquesta no respon al que se li qüestiona i dona una vega més, una resposta genèrica. Està previst que el darrer trimestre del 2020 arribin els 410 vehicles pendents al CME. Llavors seran repartits per regions per finalment, portar-los a les destinacions.
 • ABP Girona.
Les responsables d’administració de la regió, malgrat les denúncies presentades per SAP-FEPOL, ens informen que el sistema de ventilació funciona correctament i que es fan les revisions periòdiques establertes. De nou no atenen les evidències i per tant, des de la nostra organització sindical haurem de reclamar a altres instàncies perquè els facin fer allò que ni tant sols volen veure. O encara pitjor! Veuen i fan com si no ho veiessin. En relació a l’ACD d’aquesta comissaria, els Caps de la regió ens han informat que està pendent per part d’infraestructures, una petita modificació de l’espai, com és entre d’altres, l’obertura de les finestres. Així mateix també ens han informat que posar lavabos dins de les garjoles no es produirà ja que el seu cost seria molt elevat i abans veurem la nova seu regional. Per altra banda, i en relació als vestidors, les responsables d’administració de la regió ens informen que és un tema de difícil solució per les obres que s’haurien de realitzar. Els Caps de la regió ens informen que la situació es pot veure desencallada abans del tancament de la Sala Regional si hi ha un augment d’efectius a la comissaria.
 • CD Banyoles.
Les responsables de l’administració de la regió ens informen que s’està adequant una part de la nova comissaria per complementar els vestidors actuals.
 • Cascos USC.
Ens informen que els nous vehicles que no sabem encara quan arribaran ja inclouran els cascos per a les Unitats de Seguretat Ciutadana. Mentrestant continuarem temptant la sort per no patir cap tipus de lesió en cas de necessitat.
 • CD de La Jonquera.
Està previst l’inici de les obres per al 2021, mentre que la data prevista de lliurament serà durant el 2022.
 • Pràctiques de tir.
Ens informen que en breu totes les pràctiques de tir es realitzaran al camp de tir de Campllong, a les galeries externes. S’ampliarà també l’horari de les pràctiques que seran tots els dies pel matí i dues tardes. Es faran tant pràctiques d’arma curta com d’arma llarga.
 • Material d’ARRO.
Ens informen que manca per lliurar les defenses d’ordre públic, que ja es disposen, perquè els efectius als quals no se’ls ha lliurat estan pendents de fer una formació específica. Tant bon punt la tinguin se’ls lliurarà immediatament. Pel què fa a les proteccions dels braços, ja s’han fet els amidaments pertinents, pas previ al seu lliurament.
 • Guàrdies Regionals d’Investigació.
Durant la tardor està previst abordar el tema de les guàrdies regionals, ja que s’està estudiant unificar el model a tot el territori. Des del SAP-FEPOL recordem que com a organització sindical hem denunciat l’actual model, el qual és conseqüència de l’incompliment de l’Acord del 2010 sobre compensació de les guàrdies no presencials.
 • Policia Científica.
Els caps de la regió ens informen que a dia d’avui no està previst un canvia a la Policia Científica, tot i reconèixer que és un tema que és molt possible que es pugui modificar a mig termini.
 • Manca d’efectius.
Els Caps de la regió, reconeixent novament la manca d’efectius que patim, ens informen que s’han redistribuït les hores extraordinàries del pla d’estiu per poder pal·liar les greus conseqüències que provoca aquesta situació. Per tant, des de la nostra organització sindical continuem insistint en el fet que (mentre no es soluciona aquest mal endèmic) s’aprovin bosses d’hores extraordinàries estructurals per fer front (tal i com així es fa en període estival) a les conseqüències que provoca la manca d’efectius que pateix tot el cos de mossos d’esquadra.
 • Sala Regional de Girona.
Els Caps de la regió ens informen que en la distribució de les hores que s’ha fet pel pla d’estiu, 200 hores pels mesos de juliol i agost han estat atribuïdes a la Sala Regional, la qual també pateix manca d’efectius. Per altra banda, el tancament de la Sala ha estat ajornat a la tardor del 2021, previsiblement a l’octubre. Des de la Regió ja s’està treballant en una proposta de distribució dels efectius destinats a la sala. És probable que cap al març es faci l’oferiment de la sala per la distribució dels seus efectius. S’ha iniciat una prova pilot amb les tauletes que ha de descarregar de feina als operadors de la sala. Si la prova pilot va dins del previst hi ha la possibilitat que la distribució dels efectius de la sala es faci de forma esglaonada. També ens han informat de la possibilitat que es consolidi la figura del Cap de Torn Regional. Aquestes han estat les qüestions que des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) han estat traslladades a la reunió regional. Ja sabeu que per ampliar qualsevol tipus d’informació us podeu posar en contacte amb els nostres delegats i delegades. 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-123/2020 
DATA:21 de Juliol de 2020
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto