COMUNICATS 
Reunió del Grup de Treball sobre el sistema de provisió i promoció del cos de mossos d’esquadra 
Després de tres reunions del Grup de Treball és evident que les postures entre la nostra organització sindical i l'Administració segueixen molt allunyades. A l'efecte, des del SAP-FEPOL seguim apostant per a què es pugui assolir concursar a places específiques i que es pugui assolir de manera defintiva des d'un primer moment.       
 
Barcelona, 17 de novembre del 2021.-

Des de fa uns mesos ençà, l’Administració i les organitzacions sindicals representatives estan treballant per fer canvis al sistema de promoció i provisió del cos de Mossos d’Esquadra. A l’efecte es va crear un Grup de Treball per tal que, a partir d’una proposta de la Sub-direcció general de recursos humans, es pogués arribar a un acord sobre aquesta matèria.

En aquest sentit, i havent-se fet ja tres reunions, l’Administració ha plantejat (primera proposta) que a les convocatòries de promoció interna, les places s’ofereixin agrupades per les nou regions policials, més les unitats centrals (Complex Egara i Barcelona). A més exigeix una permanència mínima de 5 anys.

Per tant, i segons la proposta presentada d’inici, un mosso o mossa que es presentés per caporal, podria presentar-se triant una o vàries regions policials. En cas d’aprovar l’oposició se li asseguraria provisionalment una plaça durant un període de 5 anys dins la regió que hagués escollit. No obstant, un cop passats els 5 anys, en cas de no haver assolit plaça i al seguir per tant en provisional, se’l podria moure per tot Catalunya.

A l’efecte, el  Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) des d’un inici ha considerat que la proposta presentada per l’Administració no és acceptable. Per què?
  • Creiem que les places s’han d’assolir de manera definitiva des d’un primer moment. És a dir, tornant a l’exemple de caporal, qui concursi hauria de poder-ho fer per una destinació o destinacions en concret.
 
  • La provisionalitat proposada atempta contra la conciliació de la vida familiar amb la laboral de les persones membres del cos, en tant que provoca una disponibilitat (malgrat sigui regional) gràcies a la qual, es podria moure els efectius per tota la regió en funció de les necessitats operatives. L’extensió en quilòmetres i l’orografia del territori d’algunes regions policials dificulta el trasllat i augmenta en un temps considerable, les hores de desplaçament.

Presentades les nostres propostes, l’Administració s’hi ha oposat adduint un volum excessiu de treball i una dificultat  organitzativa. No obstant, des del SAP-FEPOL no volem creure que darrera d’aquesta “provisionalitat”, hi ha una intenció de poder tenir capacitat per poder moure els efectius policials en funció de les esmentades necessitats operatives i fer-ho a més, sense cap compensació ni garantia.  

A la darrera reunió realitzada ahir 16 de novembre de 2021, l’Administració ha presentat una nova proposta al seu document inicial. Segons aquesta, un cop s’assoleixi la nova categoria a una regió policial (o complex central) es garanteix, que no se’l pugui moure més enllà d’aquesta regió.  En contrapartida exigeixen que en els 3 anys  posteriors, no es pugui concursar més enllà de la mateixa regió.

Des de la nostra organització sindical veiem que encara estem lluny per arribar a un acord. A l’efecte, si estem davant d’un canvi del sistema de provisió i promoció, cal ser valents i assolir un nou sistema definitiu que no s’hagi de modificar en els propers anys i que sobretot, millor la conciliació familiar d’aquelles persones que prenguin part d’una convocatòria de promoció o de provisió.

            
NÚMERO DE COMUNICAT:C-157/2021 
DATA:17 de Novembre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto