CAMP DE TARRAGONA, COMUNICATS 
S’està actuant negligentment amb la Sala 112 de Reus? 
Fins a quinze han estat els comunicats que la nostra organització sindical ha realitzat des del 2020 denunciant la penosa situació de la Sala 112 de Reus. Aquest darrer cap de setmana un dels seus efectius ha causat baixa mèdica per un trastorn d'ansietat. Qui n'és el responsable?      
 
Reus, 7 de juny del 2022.-
 
Quan el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) comunica que, respecte qualsevol qüestió, son moltes les vegades que l’ha denunciada, no parla per parlar. I si d’una qüestió ha estat insistent la nostra organització sindical ha estat respecte la negligent situació de la Sala 112 de Reus. A continuació un resum:
 
 • Comunicat de 3 de juny de 2020 reclamant la necessitat urgent d’incrementar els efectius a la Sala 112 de Reus.
 • Comunicat de 3 de juliol de 2020 on, davant d’un oferiment, es faci amb transparència i celeritat.
 • Comunicat de 15 de setembre de 2020 amb el qual, davant la insuficiència del primer oferiment i la manca d’efectius, es demana que se’n faci un segon oferiment.
 • Comunicat de 9 de desembre de 2020 amb el qual tornem a denunciar les conseqüències que provoca la manca d’efectius a la Sala 112 de Reus.
 • Comunicat de 2 de març de 2021 denunciant la situació de la Sala 112 de Reus la qual atempta contra la salut de les persones que hi estan destinades.
 • Comunicat de 16 de juny de 2021 amb el qual es dona veu a les notes informatives que els efectius realitzen davant la manca d’efectius i la càrrega de treball a assumir.
 • Comunicat de 30 de juny de 2021 amb el qual denunciem la insuficiència de la bossa d’hores extraordinàries aprovada i la insuficiència del segon oferiment aprovat.
 • Comunicat de 9 de juliol de 2021, amb el qual convoquem una concentració per denunciar la situació de la Sala 112 de Reus.
 • Comunicat de 13 de juliol de 2021, amb el qual denunciem l’exigència extraordinària a la qual han de fer front els efectius destinats a la Sala 112 de Reus.
 • Comunicat de 14 de juliol de 2021, amb el qual fem públic el contingut de la reunió que SAP-FEPOL trasllada al Conseller d’Interior Joan Ignasi Elena el dèficit que pateix la Sala 112 de Reus (44 efectius).
 • Comunicat de 3 d’agost de 2021, amb el qual (entre d’altres extrems) es reclama una correcta dimensió de la Sala 112 abans de rebre la SRC de Girona.
 • Comunicat de 22 de setembre del 2021, amb el qual reclamem la incorporació immediata dels nous efectius destinats a la Sala 112 de Reus.
 • Comunicat de 13 de desembre del 2021, amb el qual es reclama el curs on-line d’operador de sala davant el gran número d’efectius sense aquesta formació.
 • Comunicat de 30 de maig del 2022 amb el títol “La Sala 112 de Reus segueix essent un problema i ningú busca solucions”.
 • Comunicat de 2 de juny del 2022, amb el qual la nostra organització sindical torna a denunciar la gravetat de la situació de la Sala 112 de Reus.
 
Quinze! Des de 2020 quinze comunicats ha realitzat SAP-FEPOL denunciant la situació de la Sala 112 de Reus. I quina segueix essent la situació? Doncs la que per exemple s’ha tornat a donar aquest darrer cap de setmana quan, dels 32 efectius mínims que han de treballar en aquesta destinació, només eren 26 el dissabte i 25 (un menys) el diumenge.

Un menys el diumenge, volem afegir, perquè com a conseqüència de la càrrega de treball, de la falta de recursos, i de la manca de descans, una de les operadores va patir un atac d’ansietat durant el servei i va causar baixa mèdica! Qui n’és el responsable?

I la nostra pregunta és clara! Què espera el Departament d’Interior, la Direcció General de la Policia, la Subdirecció General de Recursos Humans i la Prefectura a resoldre d’una vegada per totes aquesta situació. Què ha de succeir per a què es resolgui? I si no es resolt qui serà el responsable de les malalties professionals que s’aniran succeint tal i com així ha passat aquest darrer cap de setmana?

 
          
NÚMERO DE COMUNICAT:C-103/2022 
DATA:7 de Juny de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies