LA POLICIA DE CATALUNYA “PER LA SEGURETAT PÚBLICA” (II): 
Segon comunicat conjunt de les organitzacions sindicals. 
Barcelona, 8 d'octubre del 2021.-
 

Les organitzacions sindicals del cos de Mossos d’Esquadra SAP-FEPOL, USPAC-USCOP, SPC, SME, CAT-ME, SEIME-FEPOL, SICME, AFITCME, SEI i COPCAT, conjuntament amb les organitzacions sindicals de les Guàrdies Urbanes i Policies Locals SICPOL, SFP-FEPOL, SAPPL, SAPOL i PSU, així com també l’associació professional APME ens hem reunit avui al Parlament de Catalunya amb els diputats d’ERC i JxC membres de la comissió d’Interior, entre els quals, també el seu President.

A la reunió també havia estat convocada la CUP però no hi han assistit perque no han cregut adient debatre el problema actual amb sindicats policials.

A la reunió hem volgut fer-los arribar als diputats el malestar que ha generat dins el col.lectiu policial la votació que van fer en contra d’una proposta de resolució en defensa de la policia, ERC, JxC i la CUP.

En el Parlament, ERC ( President de la comissió d’interior) ha reconegut textualment que es podria haver evitat.

També han reconegut (President del Grup Parlamentari de Junts Per Catalunya) que ha fallat la comunicació amb nosaltres

Respecte a aquesta votació en contra, els diputats ens han argumentat la seva postura perque la proposta de resolució s’havia de votar en bloc a tots els punts que la constitueixen i ells no estaven d’acord amb el contingut del punt número 4 que diu, entre d’altres coses, que es donarà plena cobertura al cos de mossos d’esquadra, amb mesures com la

tramitació judicial de totes les denúncies per actuacions contra l’autoritat.

En resum, no tenen cap intenció de tramitar judicialment totes les denúncies per actuacions contra l’autoritat i per tant, estem venuts!!

A més, ens han informat de que aquesta postura no cambiarà en els pròxims mesos i que en tot cas han decidit de fer una declaració donant suport i reconeixement als policies.

Hem aprofitat la reunió per posar damunt la taula, mancances que hi ha als diferents cossos de policia de Catalunya, com poden ser efectius, material, eïnes etc.

La reunió NO HA SERVIT PER REBAIXAR TENSIONS DINS EL COL.LECTIU POLICIAL

Recordeu que avui divendres a la tarda tenim reunió amb el Conseller d’Interior i que el dia 23 esteu tots i totes convocats/ades a la manifestació.

 
DATA:8 de Octubre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto