COMUNICATS 
Comissió Permanent de Segona Activitat (COPSA) de 10 de juny de 2022 
En data de 10 de juny es va reunir novament la Comissió Permanent de Segona Activitat del cos de mossos d'esquadra. De tots els punts que s'havien fet constar a l'ordre del dia, només dos es van poder tractar. Per tant s'ha posposat la resta de temes a una segona sessió d'aquesta mateixa Comissió 
Barcelona, 13 de juny de 2022.-
 
En data de 10 de juny es va reunir la Comissió Permanent de Segona Activitat (COPSA) del cos de mossos d’esquadra. En aquest comunicat us informem dels punts més rellevants que s’hi ha tractat.

Com a prèvia, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) lamentem l’actitud de la persona que representa a la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral, així com la de Funció Pública, les quals (per enèsima vegada) no s’han presentat a la Comissió.

La nostra organització sindical considera una falta de respecte a les persones membres del cos de mossos d’esquadra aquestes absències reiterades. Les excuses donades poden servir per una de les reunions però no, per absentar-se reiteradament.

Primer.- Llocs de Segona Activitat.
A data d’avui hi ha 470 efectius del CME en la situació administrativa de la Segona Activitat. Del total, 222 són per causes mèdiques i 248 per edat. Actualment tenim 603 persones que tenen més de 57 anys que no han demanat el passi a la segona activitat. S’estan tramitant 50 expedients, 22 dels quals per edat i 28 per causa mèdica.

Des del SAP-FEPOL hem insistit en la necessitat de fer el més aviat possible el Concurs de Mobilitat de les persones que estiguin en 2a activitat. De no fer-se és evident que el problema anirà a més.

A l’efecte, la intenció de la nostra organització sindical és que les persones que es troben en aquest situació puguin canviar de destí si volen, ja que ara no es pot fer. Des de la Presidència de la COPSA es considera oportú fer aquest procés. No obstant, s’al·lega que és més complicada la situació del que sembla, i que ningú li ha aportat idees al respecte.

Des del SAP-FEPOL insistim que és millor fer-ho el més aviat possible i més, veient que properament 300 efectius policials més tindran dret a aquesta situació per raó d’edat. Una situació que s’anirà repetint anualment.

Segon.- Tècnics de Suport no Policia (TSnP).
A data d’avui hi ha 357 llocs de suport tècnic ocupat i s’estan tramitant 17 expedients. Ens informen que de les 80 places últimes que es van identificar com a possibles places per a Tècnics, ja només resten per cobrir 26 (a Barcelona i Egara), 4 menys que fa 3 mesos. Les peticions han disminuït.

Respecte la modificació del Decret 246/2008, la Presidenta de la COPSA ens diu que tots els informes fets fins ara han estat favorables, però que Funció Pública (la que no ve a les reunions) està posant dificultats respecte alguns aspectes del redactat i respecte  una disposició transitòria que permet als IPT reingressar al CME en 2a activitat. Us anirem informant.

Des del SAP-FEPOL recordem que mentre no es modifiqui el Decret 246/2008, la qual cosa s’ha de fer amb acord sindical, aquest continua vigent i per tant cal garantir el compliment íntegre de tots els seus extrems.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-106/2022 
DATA:13 de Juny de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto