COMUNICATS 
Grup Treball sobre Pla de Carrera Professional per a USC de 22 de setembre 
Després que restessin aturades les negociacions, en data de 22 de setembre s'ha reactivat el Grup de Treball que ha de permetre acordar (si tot va bé) el pla de carrera professional per a les unitats de seguretat ciutadana signat a l'Acord del 2015     
 
Barcelona, 24 de setembre del 2021.-

En data 22 de setembre s’ha reactivat la negociació que ha de permetre aprovar un Pla de Carrera Professional per a les Unitats de Seguretat Ciutadana. Una negociació sorgida de l’Acord que el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) va signar l’any 2015.

En aquesta reunió, l’Administració ha traslladat verbalment (i no en una proposta per escrit) quin és el seu punt de sortida, el qual des de la nostra
organització sindical ja avancem que el considerem molt insuficient i allunyat de la proposta que l’any 2016 vam arribar a presentar.

En primer lloc l’Administració pretén que totes les persones que se’n puguin beneficiar siguin aquelles que estan a Nivell 1 de funcions policials. Així mateix es contempla la possibilitat que tots els efectius policials afectats quedin enquadrats des d’un inici (en funció de la seva experiència a seguretat ciutadana) en un dels trams que contempla el PCP i puguin percebre des d’un primer moment, els beneficis acordats (si finalment hi ha acord).

En quan al recorregut del Pla de Carrera, l’Administració contempla que sigui a 25 anys, dividit en cinc períodes de cinc anys cadascun d’ells i que, un cop assolit el darrer, el mosso de nivell 1 passi a ser mosso de nivell 2.

Per últim, la intenció de l’Administració (perquè així ho marca l’EBEP) és que el Pla de Carrera estigui vinculat al desenvolupament professional, qüestió indispensable per poder anar avançant de trams.

D’inici, des del SAP-FEPOL, tal i com ja hem esmentat en aquest comunicat, ja hem manifestat que la nostra proposta està molt lluny del que ens ha plantejat l’Administració. Primer perquè considerem que els beneficis retributius previstos com a partida inicial son absolutament insuficients. Segon perquè la durabilitat de la nostra proposta no és de 25 anys, sinó de 20 (amb cinc trams de quatre anys cadascun d’ells).

Així mateix considerem que en la valoració del desenvolupament professional no hi poden haver elements subjectius com passa a dia d’avui amb el Pla General d’Avaluació (i que tants problemes genera).

Alhora considerem que, en tant que el PCP suposarà (per aquell i aquella que hi vulgui participar) l’assumpció i compliment de certes competències, també ha d’obligar a l’Administració a facilitar tots els recursos necessaris que permetin assolir un nou tram.

Resumidament, som conscients que hem recuperat les reunions sobre aquesta matèria i que ha estat una reunió de presentació de postures. No obstant caldrà treballar molt per arribar a un consens que sigui satisfactori per ambdues parts.

El nostre projecte és clar! El PCP ha de ser un element de motivació que ha de beneficiar, tant al servei policial, com a aquelles persones que hi participen.
        
NÚMERO DE COMUNICAT:C-131/2021 
DATA:24 de Setembre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto