COMUNICATS 
Reunió del Grup de treball de promoció i provisió de 9 de maig 
En la reunió celebrada ahir es van tractar únicament dos punts: les convocatòries d'ascens a les categories de l'escala executiva i superior amb el criteri administratiu després de la derogació de l'article 25bis de la 10/1994 (dispensa de titulació) i la proposta d'Instrucció sobre provisió temporal de llocs de treball del cos de mossos d'esquadra. 
Barcelona, 10 de maig de 2022.-

Ahir 9 de maig es va reunir el Grup de treball de promoció i provisió per tractar dos únics punts: les convocatòries d’ascens a les categories d’inspector, intendent i comissari i la Instrucció que regularà la provisió temporal de llocs de treball del cos de mossos d’esquadra.

Primer.- Convocatòries d’ascens a inspector/a, intendent/a i comissari/a.
Per sorpresa i, malgrat en el darrer Consell de la Policia celebrat el passat 30 de març se’ns va traslladar la necessitat de tractar la derogació de l’article 25bis (dispensa de titulació)  en una reunió específica, les explicacions que se’ns ha donat en la reunió d’ahir son absolutament insuficients.

De fet tant sols se’ns ha traslladat que les persones que han ascendit mitjançant la dispensa de grau (únicament) a la categoria d’intendent, es podran presentar a la convocatòria de comissari. Per contra, aquelles que estan actualment a la categoria de sots-inspector/a i en tant no es pot fer marxa enrere amb la dispensa de titulació, se’ls requerirà la formació necessària per poder-se presentar.

Així respecte aquesta qüestió, les novetats més rellevants son:
 
  • Es convocaran 24 places de la categoria d’Inspector/a (reserva de 25% per a dones).
  • Es convocaran 10 places de la categoria d’Intendent/a (reserva de 25% per a dones).
  • Es convocaran 6 places de la categoria de Comissari/A (sense reserva de places).
  • Els intendents o les intendentes que hagin assolit la categoria amb la dispensa de titulació es podran presentar a Comissari/a (tot i no tenir la titulació que es requereix).
  • No hi haurà clàusules d’exclusió mèdica. No obstant es demanarà certificat per portar i utilitzar armes i per poder conduir vehicles.
  • S’eliminen les proves físiques i no hi haurà ni entrevista, ni prova psicotècnica.
  • La prova de competències professionals s’enregistrarà amb autorització expressa de la persona aspirant.
  • Es puntuarà com a mèrit el temps que s’hagi estat fent tasques de la categoria en concret.
  • Publicació de les bases durant la segona quinzena del mes de juny i realització de la primera prova durant la primera quinzena del mes d’octubre.
 
Respecte aquesta qüestió el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) emetrà un comunicat específic exposant el seu posicionament.

Segon.- Instrucció sobre provisió temporal de llocs de treball del CME.

En tant que la SGRH ens va lliurar ahir mateix la proposta d’instrucció que regularà principalment els oferiments, se’ns ha donat termini per fer aportacions fins el proper 16 de maig.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-75/2022 
DATA:10 de Maig de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto