COMUNICATS, TRÀNSIT 
Indolència de la Subdirecció vers l’especialitat de trànsit del cos de mossos d’esquadra 
Després de la reunió del Grup de Treball sobre Promció i Provisió del cos de mossos d'esquadra és evident que l'Administració no està per la labor d'incrementar de manera immediata i d'una manera real, el número d'efectius que necessita el servei operatiu de trànsit. Fer un oferiment (no únicament a persones que ja tenen el curs) sinó obert a tothom és la demanda que des de la Secció Sindical de Trànsit del SAP-FEPOL fa temps que venim reividincant.  
 
Barcelona, 13 d’abril de 2022.-
 
El passat 7 d’abril, en el marc del Grup de Treball de Provisió i de Promoció es va tractar el punt Informació sobre la incorporació de personal en el procés de reversió del tancament dels sectors de trànsit.
 
Malgrat esperàvem tenir millors notícies, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) veiem que aquestes no poden ser més negatives per a la prevenció, l’ordenació, la regulació i la seguretat viària.
 
I és que malgrat venim reclamant també, un increment del número d’efectius per trànsit (comunicats de 10 de novembre de 2021, 16 de febrer, 8 de març i 5 d’abril de 2022), la Subdirecció es nega de manera reiterada a concedir-ho, mostrant-se així excessivament allunyada d’una realitat que necessita urgentment incrementar els recursos humans i materials.

Des del SAP-FEPOL lamentem (i així ho vam dir a la mateixa reunió) que no es consideri oportú avançar el concurs. Lamentem que no s’hagi tingut en compte la petició de la Divisió Tècnica de Trànsit de convocar un oferiment urgent de 104 places per a la nostra especialitat. Lamentem també que, malgrat l’evident falta d’efectius que patim, només es prevegi un oferiment de provisió de 21 places únicament per persones que tinguin el curs fet. I lamentem per últim, que aquest oferiment vagi adreçat a Mora d’Ebre i Igualada amb el fals argument, que la resta de sectors han mantingut els seus efectius des del 2016.

A l’efecte, des de la Secció Sindical de Trànsit del SAP-FEPOL ni entenem, ni compartim:

Primer.- Que es faci un oferiment únicament per cobrir dos sectors i no es faci per a la resta que des del 2016 s’han anat deixant morir lentament. Creiem que l’Administració té l’obligació (moral encara que sigui) de seguir esmenant l’error que durant aquests anys s’ha provocat.

Segon.- Que l’oferiment s’adreci únicament a efectius que ja tenen el curs de trànsit aprovat i no es faci un oferiment massiu (obert fins i tot si s’escau a policies en pràctiques tal i com així hem demanat). A l’efecte posem en dubte fins i tot, que es trobin 21 persones que, tenint el curs fet, vulguin anar únicament a Igualada o a Mora d’Ebre.

Tercer.- Que prèviament a l’oferiment, no es realitzi un procés de mobilitat interna entre els actuals especialistes, més quan molts d’ells van prioritzat quedar-se a l’especialitat per algun dia poder ser apropar a casa. Amb quina cara es quedaran si veuen que amb aquest “oferiment”, d’altres companys (que en el seu dia sí van decidir marxar de l’especialitat) es queden prop dels seus domicilis encara que sigui en situació provisional fins el proper concurs?

Per tots els extrems esmentats, des de la nostra organització sindical seguim mantenint la mateixa postura que la que hem defensat sempre. Creiem imprescindible avançar el concurs oposició de l’especialitat previst per al 2023 i en cas de no ser viable, considerem necessari (previ un procés de mobilitat interna) d’un oferiment real i proporcional que cobreixi les necessitats operatives de l’especialitat.

Son molts els problemes que pateix trànsit! Problemes que SAP-FEPOL seguirà denunciant amb fermesa per totes les vies oportunes. Son necessàries decisions valentes que tinguin impacte directe en la prevenció i en la seguretat viària. I és evident que si aquestes no generen sensacions positives en els efectius que formen part de la nostra especialitat, aquesta seguirà tocada i patint durant molts anys.  
 
 
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-61/2022 
DATA:13 de Abril de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto