METROPOLITANA BARCELONA, COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
Torna a fallar de nou, la planificació i la previsió d'un dispositiu d'ordre públic 
La nostra organització sindical denuncia que el dispositiu previst avui davant del Parlament per les mobilitzacions de metges, professors i bombers ha tornat a fallar. 
 
Barcelona, 28 de novembre del 2018.-
El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha de tornar a lamentar i denunciar, que un dispositiu d’ordre públic ha tornat a fallar. Avui, durant la jornada de reivindicacions de metges, professors i bombers, el dispositiu previst al Parlament de Catalunya ha tornat a fallar. La mala planificació d’un dispositiu policial d’ordre públic ha provocat que novament, efectius de l’ARRO, de la BRIMO i algun de Seguretat Ciutadana s’hagin hagut de veure’s sotmesos al cos a cos amb els manifestants, generant-se així moments de veritable tensió. A tal efecte des del SAP-FEPOL ens preguntem:
  • Per què en el dispositiu d’avui, tot i saber que tres col·lectius es mobilitzarien a les portes del Parlament, no hi havia les tanques que separen la línia policial dels manifestants?

  • Per què el número d’efectius previstos per avui (tot i mobilitzar-se insistim tres col·lectius) no era considerablement més superior al previst?

  • Per què els efectius policials, davant l’actitud dels mobilitzats no disposaven ni del casc, ni de l’armilla antitrauma que els oferís una major protecció en el cos a cos que han hagut d’aguantar?

Des de la nostra organització sindical no entenem els motius pels quals, les resposta d’aquestes preguntes no s’han previst amb anterioritat, ja que com a conseqüència d’aquestes, sis efectius del cos de mossos d’esquadra han patit lesions en l’exercici de les seves funcions. A la vista de les imatges que s’han produït avui és evident que el dispositiu previst a les portes del Parlament, i tal i com ja va passar el passat 1 d’octubre, ha tornat a fallar i ha tornat a ser el cos de mossos d’esquadra, la institució que ha sortit de nou més mal parada. SAP-FEPOL no vol desaprofitar aquest comunicat per condemnar enèrgicament l’actitud del cos de bombers de la Generalitat. Un cos, efectius del qual, no essent la primera vegada i lluny de tenir en compte que davant les seves legítimes reivindicacions tenen a qui també són servidors públics, no han dubtat en buscar la confrontació directa. Per últim, la nostra organització sindical vol mostrar el seu reconeixement a tots els efectius policials que durant el dia d’avui, malgrat hagin format part d’un dispositiu mal planificat, han actuat amb una professionalitat absoluta. 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-181/2018 
DATA:28 de Novembre de 2018
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto