COMUNICATS 
7x7 de nit voluntari: 129 places es podran cobrir exclusivament de nit 
S'han identificat 231 llocs de treball que es podran cobrir (segons l'acord signat) amb torn de nit fixe. D'aquestes places només se'n podran cobrir 129.    
 
Barcelona, 15 de juliol del 2022.-
 
Avui 15 de juliol s’ha realitzat una reunió entre la Subdirecció General de Recursos Humans, la Comissaria General Tècnica i les organitzacions sindicals representatives del cos de mossos d’esquadra per tractar l’acceptació del torn de nit voluntari, aprovat en el darrer acord de millores laborals.

Segons les dades (quantitatives) que se’ns han presentat, s’han detectat 231 llocs de treball assignables al torn nocturn. D’aquests, hi ha hagut 193 peticions de les quals, només es podran cobrir 129 places.

L’explicació a aquestes dades es troba en el fet que hi ha destinacions on s’han presentat més persones que places han estat ofertades i que en d’altres, hi ha més places a cobrir que persones presentades.

Per tant, des de les organitzacions sindicals ja hem demanat que, a més d’aquestes dades quantitatives, se’ns presenti un anàlisi qualitatiu mitjançant el qual puguem veure i analitzar quines o quantes destinacions queden sense cobrir-se. Serà així quan podrem tenir tota la informació per fer una valoració sobre l’acceptació d’aquest horari voluntari.

Així mateix, se’ns ha comunicat que la previsió és que les persones que han estat escollides per treballar sota aquest règim horari ho puguin començar a fer a partir del proper 1 d’agost.

Per altra banda, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) hem preguntat pel número de persones que s’han presentat voluntàries a aquest horari, però se’ls ha exclòs perquè prèviament havien tingut una adequació del lloc de treball per motius de salut (exempció torn nocturn).

A tal efecte, se’ns ha manifestat que només tenen coneixement d’una sola persona que es troba en aquesta situació. És per això que des de la nostra organització sindical hem proposat (per la poca quantitat de casos) que la seva situació es tracti de manera individualitzada en el marc de la Comissió de Seguiment de l’Acord.

Creiem que no s’ha d’actuar per la literalitat de la norma sinó que, per denegar el dret a poder acollir-se a aquest horari, cal ponderar individualment el temps que es va gaudir de l’adequació del lloc de treball, el temps que fa que es va deixar de gaudir i el temps que porta fent regularment l’horari Q5 (nits incloses). Finalment aquesta qüestió ha estat acceptada.
    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-130/2022 
DATA:15 de Juliol de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto