PONENT, COMUNICATS 
Les declaracions judicials telemàtiques no es poden fer des d’un pàrquing! 
En algunes dependències policials s'han ubicat la sala de declaracions judicials en el pàrquing. Uns pàrquings que s'han convertit a més de sales de declaracions (per manca d'espais) sales de brífing i sales de reunion, com és el cas de les comissaries de Mollesrussa i Borges Blanques. Específicament per a les declaracions judicials, aquesta pràctica afecta la qualitat de la declaració, a més que exposa a l'efectiu policial a distraccions que haurien de ser evitades.    
 
Lleida, 27 d'abril del 2022.-

En quan a les declaracions judicials, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha denunciat i reclamat en  algunes ocasions, la necessitat de disposar d’espais adequats que garanteixin el correcte desenvolupament de la declaració, sense que hi hagi una afectació per al servei ordinari.

I és que, no totes les comissaries d’arreu del territori disposen d’espais adients per aquest tipus d’activitat. Dues d’elles son les comissaries de Mollerussa i Borges Blanques, en les quals (per la manca d’espai) s’ha ubicat la pantalla de televisió i la videocàmera en els propis pàrquings.

Des de la nostra organització sindical no és la primera vegada que hem de denunciar aquestes condicions, tal i com es va fer en el comunicat C-135 de 6 d’octubre del 2021, ja que no garanteixen (deixant de banda a més les condicions sobre seguretat i salut laboral) el correcte desenvolupament de l’activitat.
Els pàrquings esmentats, a més de ser un pas d’entrada i sortida de vehicles, és el pas de persones detingudes, de les persones que les representen, de traductors i traductores, de persones treballadores de les empreses de vènding, del propi personal de manteniment i evidentment d’altres persones membres del cos de mossos d’esquadra.

Afegir, i creiem que no cal dir, que la qualitat acústica que pot oferir un pàrquing per a la realització d’una videoconferència és absolutament deficient, la qual cosa atempta contra el prestigi del cos de mossos d’esquadra davant la pròpia judicatura. A més, l’efectiu policial que s’enfronta a una declaració judicial ho ha en un entorn que l’exposa a la distracció, fet que pot resultar fatal en l’assistència segons quin judici.

És per això que veient que la problemàtica es manté i que, per sorprenent que sembli, els pàrquings segueixen essent una part multifuncional de segons quines dependències policials, des del SAP-FEPOL tornem a reclamar que es garanteixin espais en totes elles, adients com a mínim per fer les declaracions judicials en perfectes condicions.
Des que el mes de març del 2020 entréssim de ple a la pandèmia de la COVID-19, el cos de Mossos d’Esquadra ha patit diverses transformacions laborals, algunes de les quals se’ns dubte, quedaran fixes en el temps. Una d’aquestes ha estat la possibilitat de fer reunions o declaracions telemàtiques, per a les quals s’ha dotat a totes les comissaries de pantalles de televisió i càmeres.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-68/2022 
DATA:27 de Abril de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto