METROPOLITANA BARCELONA, ESCRITS 
La manca d'efectius a URIA és crítica 
Si el 26 de maig la nostra organització sindical denunciava les condicions sota les quals havien de treballar els efectius d'aquesta destinació, avui hem hagut de denunciar la situació crítica que provoca que estigui #sotamínims.    
 
Barcelona, 6 d'agost del 2021.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha hagut de presentar un escrit per denunciar l’actual situació de la Unitat Regional d’Instrucció i Atestats (URIA) de la Regió de Barcelona, donat que no disposa d’efectius suficients per afrontar el servei en condicions.

En aquest escrit, la nostra organització sindical ha exposat episodis com els viscuts el passat cap de setmana quan va haver-hi moments en els que només hi havia quatre agents treballant al mateix torn. I és que aquesta situació extrema provoca, a més, que els agents no poden gaudir de permisos per assumptes personals si un/a company/a d’un altre torn no li realitza un canvi (tenim casos on s’han demanat sistemàticament per escrit fins a sis vegades seguides). Això, òbviament, impedeix conciliar la vida laboral i familiar.

Cal tenir en compte que, encara que puguin ser quatre o cinc persones treballant, només dos o tres assumeixen les tasques d’inici d’atestats, declaracions policials (amb dos locutoris on els ordinadors, sigui dit de pas i també ho hem denunciat, que no funcionen bé), o el tancament d’aquests atestats, extrem que porta als agents a patir uns nivells d’estrès insuportable.  En molts casos, a més, han d’assumir tasques de responsable quan no els hi pertoca, i no reben reforç de cap mena ni cap agent que pateix una incapacitat temporal o gaudeix d’una reducció és substituït per un altre.

A més, en moltes ocasions la manca d’efectius que també trobem a l’ACD provoca que siguin els mateixos agents d’URIA qui hagin d’anar a recollir les persones detingudes per tal d’agafar la declaració, situació que provoca que el servei perdi operativitat.

Aquest nou escrit s'ha de sumar al que SAP-FEPOL ja va presentar el passat 26 de maig amb el qual denunciava l’incompliment de diferents normatives sobre prevenció de riscos laborals a la URIA, en un escrit adreçat a la Subdirectora General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral,  on es feia referència a l’amuntegament en oficines, la manca de renovacions d’aire, el desconfort tèrmic o les cadires en mal estat, entre d’altres, que dificulten encara més la tasca de les persones destinades a la URIA, i que agreuja les seves condicions diàries de treball.

Per tant des del SAP-FEPOL considerem que cal dignificar i valorar la URIA com es mereix , donat que és un dels eixos vertebrals de la regió i un destí estratègic que cal cuidar per tal que la resta de serveis funcionin en condicions (igual que les sales de comandament, que pateixen la mateixa deixadesa).

La instrucció d’atestats de qualitat és absolutament cabdal perquè la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra ofereixi un servei a l’alçada de la institució.Per tots els extrems esmentats des de la nostra organització sindical, en l'escrit presentat avui hem instat a la Sub-direcció general de recursos humans que faci les gestions oportunes que permetin revertir la situació denunciada.  
  
NÚMERO DE COMUNICAT:E-61/2021 
DATA:6 de Agost de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto