COMUNICATS 
El servei planificat no pot provocar el perllongament ordinari del torn 
En algunes destinacions del cos de mossos d'esquadra, les planificacions del servei contempla el perllongament ordinari del torn. Aquesta qüestió atempta de forma directa contra el Decret de jornada i horari. Per aquest motiu la nostra organització sindical ha reclamat una revisió d'aquestes pràctiques i el respecte per la normativa vigent  
 
Barcelona, 18 de gener del 2023.-
 
Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denunciem que en alguns serveis del cos de mossos d’esquadra s’estan planificant els serveis i els torns ordinaris sabent per avançat que la seva execució provocarà una acumulació d’hores als efectius policials.

A aquest efecte hem detectat que en algunes destinacions, malgrat el Decret 146/1996 de jornada i horari estableix que les jornades de cap de setmana (dissabtes i diumenges) seran de 12 hores (i no més), algunes destinacions planifiquen serveis sabent que serà impossible complir aquesta obligació.

Especialment s’ha detectat en destinacions com és el Centre Penitenciari de Brians, on les planificacions dels serveis no preveuen el temps previst per fer els relleus que s’han de fer sobre les custòdies a centres hospitalaris que es realitzen fora del propi centre penitenciari. Aquest fet està provocant jornades de treball de més de 13, 14 i fins i tot 15 hores que, en cap cas es podem produir ja que els perllongaments, son per causes sobrevingudes.  

Per aquest motiu, la nostra organització sindical considera que s’està vulnerant de manera flagrant la normativa bàsica que regula la jornada de treball de les persones membres del cos de mossos d’esquadra. A més aquesta pràctica està provocant un increment de les bosses d’hores acumulades i un incompliment del descans, aspecte que especialment també cal garantir (12 hores entre jornades).

Per tot plegat la nostra organització sindical reclama el compliment íntegre de la normativa vigent i el respecte per les condicions laborals de les persones membres del cos de mossos d’esquadra. Més quan, la manca d’efectius ha vingut trencant aquests darrers anys de manera constant, la conciliació de la vida familiar amb la laboral.

Així mateix, les planificacions dels serveis han de preveure totes aquelles qüestions que puguin afectar al servei i al compliment íntegre dels drets dels efectius policials. És evident que aquests mateixos efectius, en cap cas han d’assumir les conseqüències de la manca d’efectius.

Totes les destinacions del cos (a través de les seves oficines de suport) han de garantir el respecte i compliment de la normativa que ens afecta i no poden mirar cap a un altre costat, quan la planificació del servei provoca un perllongament diari (o ordinari) del torn.

Per tot plegat SAP-FEPOL insta a les Comissaries Superiors respectives, així com també a la Subdirecció General de Recursos Humans a donar les indicacions oportunes per tal que es garanteixi el compliment íntegre de la normativa horària en tots els serveis i, a aquest efecte garanteixin la previsió d’efectius que asseguri la conciliació de la vida familiar amb la laboral dels efectius policials que tenen sota la seva responsabilitat.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-12/2023 
DATA:18 de Gener de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto