COMUNICATS, TRÀNSIT 
Absolts dos efectius de trànsit acusats falsament i injustament de suborn 
Gairebé set anys després de l'inici de la causa, el jutjat arxiva el procediment penal i posa fi a una travessia, per la qual els nostres companys han hagut de patir expedients disciplinaris, mesures cautelars i pèrdua de retribucions.   
 
Barcelona, 4 de febrer del 2022.-

L’any 2015, dos efectius de trànsit del cos de mossos d’esquadra iniciaven el recorregut d’una penosa travessia quan, investigats per la Divisió d’Afers Interns van ser acusats de rebre un suborn a canvi de no procedir a denunciar el conductor d’un vehicle.  

Estigmatització individual, aplicació directa de mesures cautelars i assumpció d’un procediment judicial (amb el judici popular paral·lel que s’origina) son algunes de les conseqüències que, durant gairebé set anys han hagut de patir aquests dos companys.

Malgrat que els Serveis Jurídics del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) han defensat des d’un inici la seva innocència, la Divisió d’Afers Interns es va mostrar inflexible amb els dos membres del cos implicats, quan es va denegar l’aixecament de les mesures cautelars aplicades automàticament, generant-se encara més, un greu perjudici econòmic.

Així, la contundència de tota la maquinària disciplinària del cos de mossos d’esquadra, que va obviar la versió dels dos agents del cos implicats (la qual ni tant sols es va voler corroborar) ha provocat que durant tots aquests anys, els dos efectius de trànsit hagin patit unes greus conseqüències que passat el temps, és evident que es podrien haver estalviat.

El dany personal i familiar patit ha estat enorme i des de la nostra organització sindical, amb l’arxiu de tot el procediment penal, ens alegrem enormement que finalment el malson hagi finalitzat.

A l’efecte, els Serveis Jurídics del SAP-FEPOL s’han mostrat inflexibles no només en la defensa, sinó en la reparació dels danys que l’aplicació de les mesures cautelars han generat des de l’inici de tot el procés. I és que el Departament d’Interior ha hagut de retornar (amb interessos i totes les regularitzacions administratives que se’n deriven incloses) els milers d’euros que els dos efectius policials han deixat de percebre durant tot aquest temps.

Cal aprendre dels errors comesos i des de la nostra organització sindical esperem que aquest cas sigui una lliçó, gràcies a la qual situacions com les provocades als dos efectius del cos, no es tornin a produir.

Com a organització sindical celebrem que sobre aquest cas els nostres serveis jurídics hagin aconseguit l’arxiu del procediment penal, l’arxiu del procediment disciplinari, el rescabalament econòmic de les mesures cautelars i l’esborrament del registre informàtic del personal (GIP) de tot el procediment com “si mai haguessin existit”.

No obstant ens hagués agradat més, no haver exposat a dos efectius policials del cos més quan, si bé ara recuperen la seva especialitat i la seva “normalitat”, durant aquests anys han seguit treballant, aportant la seva professionalitat a l’organització.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-13/2022 
DATA:4 de Febrer de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto