COMUNICATS 
Cal negociar un increment retributiu i revisar les diferències salarials entre escales professionals 
Les diferències entre cossos especials de la Generalitat segueix essent enorme. A més, després de l'Acord de 2022, malgrat s'ha posat ordre en les retribucions de les escales intermèdia, executiva i superior, cal fer-ho també amb les de l'escala bàsica.  
 
Barcelona, 21 d'abril del 2022.- 
 
En el Consell de la Policia celebrat el passat dimarts, una de les qüestions que s’hi va tractar va ser el de l’Acord de 2020 sobre jubilació anticipada i altres millores laborals.

Recordem que sobre aquesta qüestió, encara queden serrells pendents, com son el de l’ampliació del MOIN a totes les jornades de més de 12 hores de treball, el Pla de Carrera Professionals per a les Unitats de Seguretat Ciutadana (pendent ja de l’Acord de 2015) o l’equiparació salarial real amb la resta de cossos especials de la Generalitat.

Específicament sobre aquesta darrera qüestió, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) va recordar la necessitat de seguir negociant fins arribar a l’objectiu pactat en l’Acord de 2008, el qual no era altre que el d’equiparar les retribucions del cos de mossos d’esquadra amb la resta de cossos especials.

És evident que les diferències entre els diferents cossos especials segueixen essent molt considerables, amb un greuge actual de -3.113,18 euros contra la Policia de la Generalitat (Mosso C-14 amb 38.019,80 euros; Bomber C-14 amb 41.132,98 euros). Han estat aquestes diferències, el principal motiu de mobilització i de conflicte col·lectiu dels darrers anys.

A més, després que s’hagi signat l’Acord del 2022 és necessari revisar les diferències retributives entre les escales del cos de mossos d’esquadra. I per què? Doncs perquè hores d’ara (de la mateixa manera que es donava per escales executives i superiors previ a la signatura de l’Acord signat enguany) es dona la peculiar situació que efectius de categories inferiors d’escala bàsica, tenen majors retribucions que altres de categories superiors.

Per totes aquestes qüestions, a més de la necessitat de donar compliment a la resolució del Parlament de Catalunya de juliol del 2019 sobre la creació d’un grup de treball per equiparar mossos a la resta de cossos especials de la Generalitat, és necessari obrir una negociació que regularitzi una situació anòmala que mai ha estat solucionada.

Així, en la sessió del passat dimecres, SAP-FEPOL va instar al Consell de la Policia a què aquesta (la de l’equiparació i la de la revisió entre escales) segueixi essent una qüestió prioritària per al Departament d’Interior i per al Govern de Catalunya ja que mentre no s’assoleixin, seguirà existint el greuge històric que el cos de mossos d’esquadra ha patit amb altres cossos especials de la Generalitat i seguirà essent una reivindicació prioritària per a la nostra organització sindical.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-67/2022 
DATA:21 de Abril de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto