COMUNICATS 
Un nou model híbrid d’ordre públic que va posar en risc la integritat dels efectius de Seguretat Ciutadana 
La "prova" que es va realitzar fa dos dies a la UAB, si és que veritablement va ser una prova, va posar en risc a les persones membres del cos de mossos d'esquadra que hi van participar ja que ho van fer sense els elements bàsics de protecció i sense la formació mínima imprescindible    
 
Barcelona, 7 d'octubre del 2022.-
 
Ahir, per sorpresa de tot el col·lectiu, els mitjans de comunicació es feien ressò de la noticia segons la qual, el cos de mossos d’esquadra havia assajat “un nou model d’ordre públic que hibrida agents de Seguretat Ciutadana i BRIMO”.

Aquesta qüestió va ser objecte de debat a la Sessió Ordinària del Consell de la Policia que també es va celebrar ahir. A aquest efecte, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) considerem que el cos de mossos d’esquadra, en matèria d’ordre públic no pot fer experiments i menys, si aquests posen en risc la seguretat i la integritat física d’aquells efectius que hi participen.

De què serveix tenir unes especialitats al cos de mossos d’esquadra? De què serveix tenir un pla de carrera segons el qual, les persones membres del cos de mossos d’esquadra poden organitzar-se i professionalitzar-se per nivells en segons quines matèries, si després (encara que sigui experimentalment) qui acaba assumint les funcions son els efectius de seguretat ciutadana?

Cal experimentar a més, quan hi ha una Comissió d’Estudi del Model Policial que no ha fet ni tant sols les seves conclusions? Per cert, una comissió que de manera preocupant ha focalitzat el seu debat (tal i com ahir vam denunciar davant del Consell de la Policia) únicament en el model d’ordre públic. Tot plegat ens sembla un sense sentit.

La nostra organització sindical considera aberrant que aquests experiments es duguin a terme i més, sense que els mossos i les mosses que hi han participat, ho hagin fet sense ni tant sols tenir tots els elements de protecció, així com tampoc la formació mínima necessària.

És evident que ahir, el cos de mossos d’esquadra va estar (de nou) de sort i no va haver de lamentar lesions dels efectius policials que van haver de garantir la realització d’un acte i separar dues parts enfrontades. Però des del SAP-FEPOL considerem que errors o disfuncions com les que fa dos dies es van produir en aquest dispositiu, no poden tornar a passar.

Per dir-ho finament, deixem-nos de proves i garantim que aquelles especialitats que han rebut la formació específica i que tenen els elements de protecció individual es facin càrrec dels seus temes. Fem-ho així, a no ser que apliquem el complement retributiu del Nivell IV a Seguretat Ciutadana perquè al final aquests efectius acabaran fent absolutament de tot.
      
NÚMERO DE COMUNICAT:C-170/2022 
DATA:7 de Octubre de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto