PONENT, COMUNICATS 
Reunió de la Regió Policial de Ponent de 29 d'octubre 
Resum dels punts tractats a la darrera reunió regional 
 
Lleida, 30 d'octubre del 2019.- En data 29 de octubre ha tingut lloc la darrera de les reunions que de manera periòdica es fan entre els representants sindicals i els caps regionals de Ponent. En aquest document us traslladem dels punts més rellevants tractats.
  • REGIÓ:
- Efectius a la RPP: Actualment el nombre d’efectius a la regió és de 981 (contant amb els que es troben destinats a serveis centrals però treballen a Ponent). - Denegació dels AP’s: Tot i que semblava que a les darreres sessions del consell de la policia havia quedat clar que les dades referents a denegacions d’AP s’havien de demanar a les reunions regionals, ens tornen a adreçar a la subdirecció de recursos humans per tal que ens facilitin aquestes dades. - Comissaries de Tàrrega i Mollerussa amb només un efectiu a la comissaria al torn de nit: Denunciem la greu manca de seguretat per l’agent de porta que tenen aquestes ABP al torn de nit. Ens manifesten que són conscients i que dins del pla de seguretat s’ha demanat un canvi del sistema de tancament de les portes de les comissaries per tal que siguin més difícils de forçar i així el company pugui tenir la porta tancada. - Renovació de vehicles a la regió: Ens comuniquen que durant l’any 2020 està previst la renovació de part del parc mòbil del cos, tot i que no saben quants vehicles arribaran a la regió de Ponent.
  • LLEIDA:
- Properes actuacions d’infraestructura a la comissaria de Lleida: Ens comuniquen que les obres de les rajoles d’accés al pàrquing començaran el més que ve i que l’actuació a la façana de la comissaria està prevista del proper mes de gener fins al març. - Substitució dels bancs del vestidor: Proposem en canvi dels bancs del vestidor per uns que tinguin espai a la part superior per deixar bosses o penjar roba. D’aquesta manera podríem guanyar una mica d’espai de manera temporal. Ens manifesten que aquesta decisió no pertany a la regió i que ha de ser una decisió global del cos. Demanem que per l’accés a la comissaria es faci us de l’escàner pels objecte. Ens trobem en una situació d’alerta i no hi ha cap sistema de seguretat, a part del criteri dels agents, per entrar a les nostres dependències. Sabem que el detector de metalls a la porta s’ha denegat en anteriors ocasions però al menys hauríem de fer ús del detector pels objectes. Per part del cap de la regió es respon que l’escàner es fa servir per paqueteria que ha d’entrar a la comissaria, però no es pot fer servir amb els efectes personals de la gent sense tenir un arc detector de metalls a l’accés. En aquest sentit ens confirma que dins del pla de seguretat ja està demanat un arc per accedir a la comissaria. Estarem pendents de com avança aquesta petició.
  • CERVERA/TÀRREGA:
- Vestidors femenins de la comissaria de Cervera: Després de molt de temps reclamant aquesta actuació ens comuniquen que l’obra d’ampliació començarà de manera imminent. Això vol dir abans d’acabar l’any tot i que no ens donen cap data. - Greu manca d’efectius a l’Urgell: Són conscients del problema però no hi ha cap solució a curt termini. S’haurà d’esperar a propers concurs de trasllats per treure places en aquesta CD. - Poca visibilitat a l’accés del pàrquing de Tàrrega: Actualment, especialment a la nit, no es pot veure a la persona que condueix el vehicle que s’ha de donar accés al pàrquing. Ens manifesten que després d’estudiar-ho, l’opció de la càmera que havíem demanat no es tan bona com la d’il·luminar l’accés. De manera que instal·laran un sistema d’il·luminació que permeti veure i reconèixer als ocupants del vehicle.
  • BALAGUER:
- Preguntem sobre la manca de pilones de seguretat a l’exterior: Ens comuniquen que el cap de la comissaria ja ha fet l’informe corresponent i que es treballarà a la junta de seguretat regional, per tal d’elevar-ho a la comissió. - Previsió d’augment d’efectius a l’ABP: Davant la situació actual de la comissaria i la dificultat per cobrir els torns de nit, demanem que s’incrementi la dotació. Ens manifesten que no tenen intenció de fer-ho a curt termini.
  • TRÀNSIT:
- Manca de cons a l’ART: Segons ens manifesten ja s’ha fet la comanda de cons i estan pendents de l’arribada. - Preguntem per la possibilitat de fer formació d’arma llarga per trànsit: Ens responen que la formació ve marcada pel pla de tir i  la regió no la pot modificar. - Controls per part del sector de Tàrrega a Lleida: La gestió de quines patrulles han d’estar a cada sector ho gestiona l’ART i la regió ho respecta. Si des de l’Àrea consideren que aquest ha de ser el model, els caps regionals no tenen res a dir. Són conscients que aquesta distribució pot deixar sense efectius de trànsit el sector de Tàrrega i ho assumeixen. Aquest han estat els principals punts tractats a la reunió, si teniu qualsevol dubte podeu adreçar-vos als nostres delegats. 
DATA:30 de Octubre de 2019
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto