CAMP DE TARRAGONA, COMUNICATS 
Reunió de la Regió Policial del Camp de Tarragona de 30 de gener del 2020 
Punts defensats per SAP-FEPOL a la darrera reunió regional celebrada el passat 30 de gener 
 
Tarragona, 03 de febrer del 2020.-
El passat 30 de gener, les organitzacions sindicals, juntament amb els Caps de la Regió Policial del Camp de Tarragona i els Caps dels Serveis d’Administració vam mantenir la darrera reunió regional. A continuació us exposem els punts portats pel Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL).
 • Comissaria de Camp Clar.
Des de la nostra organització sindical  tornem a reclamar la instal·lació els fitons i càmeres de seguretat per incrementar les mesures de seguretat a la comissaria. El Cap de la Regió parlarà amb el Cap de l’ABP per donar una solució immediata. A l’efecte l’Ajuntament podria deixar uns fitons provisionals fins que Infraestructures en col·loqui les definitives. En relació a la possibilitat de posar un efectiu a porta de la comissaria, el Cap de la Regió ens comenta que estan estudiant la possibilitat d’incorporar a aquest servei un efectiu per a qui s’està gestionant el passi a una plaça de segona activitat.
 • Imputació horària a les Unitats d’Investigació.
Des del SAP-FEPOL denunciem que  als efectius de les Unitats d’Investigació Bàsica es trigui fins a quatre mesos per introduir les hores treballades a l’aplicatiu informàtic. Aquest fet dificulta saber els dies blaus que té cadascun dels efectius. La Cap del Servei d’Administració reconeix aquesta anomalia, però manifesta que ja està solucionat. Així doncs en breu tots els efectius tindran les fulles d’hores al dia.
 • ABP Vendrell.
Des del SAP-FEPOL, per incidents passats, reclamem una millora de la tanca perimetral la qual cosa incrementaria la seguretat de les dependències policials. Des del Servei d’Administració es faran gestions amb Infraestructures del Departament d’Interior per poder-ho realitzar.
 • Accident Indústria Petroquímica.
Des del SAP-FEPOL, després de l’accident del passat 14 de gener i tal i com ja denunciéssim amb l’escrit amb número de registre Q80MB2YD9, hem tornat a reclamar la dotació per a cadascun dels efectius policials d’un Equip de Protecció Individual (EPI) per risc químic. A l’efecte hem denunciat que ni les mascaretes, ni els cascs que alguns efectius policials van utilitzar en la gestió de l’accident industrial eren les adequades i per tant, dotar a tots els efectius policials d’un EPI és bàsic i fonamental. Per altra part des de la nostra organització sindical hem demanat formació continuada en alarmes de catàstrofes químiques, per poder així donar un millor servei a la ciutadania i actuar amb una major seguretat. El Cap de la Regió ha assegurat que hi haurà una formació continuada adient als riscs químics que podem tenir al Camp de Tarragona. Així mateix se’ns ha informat que ja hi ha una formació preparada per a tots els Caps de torn de la Regió, per tal que aquests la puguin transmetre als seus escamots. Per la seva part, la Cap del Servei d’Administració ha manifestat que una vegada realitzat tot el recompte de material per a risc químic cal fer (i així es farà) una ampliació d’aquest. Tots els vehicles de la regió disposaran de dos kits contra risc químic.
 • CD Salou i Vila Seca.
Des del SAP-FEPOL portem reclamant la porta lateral per aquesta comissaria, des de fa gairebé dos anys. És penós que segons se’ns va manifestar en reunions anteriors (de fa més d’un any) només faltava l’aprovació del pressupost, però encara no s’ha realitzat l’obra. La Cap del Servei d’Administració reconeix els extrems que denunciem i a l’efecte estant en continu contacte amb el Departament d’Infraestructures per agilitzar l’execució. Continuaran insistint. Per altra banda, des del SAP-FEPOL hem denunciat els problemes en la calefacció del vestidor femení. El servei d’administració farà una revisió de la climatització.
 • ARRO Tarragona.
Des del SAP-FEPOL hem denunciat la manca d’efectius que pateix aquesta Àrea, la qual ha estat en alguna ocasió necessària però no se n’ha pogut disposar. El Cap de la Regió ens manifesta que un cop publicat el concurs, quan aquest es faci efectiu, l’ARRO Tarragona tindrà un reforç amb la incorporació de nous efectius. Això permetrà millorar el servei.
 • Q3 OAC ABP Tarragonès.
Des de la nostra organització sindical hem preguntat si hi ha la intenció d’ampliar la plantilla que realitza aquest torn de treball. Per la manca d’efectius, sovint s’ha de reforçar aquest servei amb el personal de l’escamot actuant. Des de la Regió parlaran amb el Cap de l’OAC per valorar possibles solucions que no afectin als efectius de l’escamot que està de servei.
 • 112.
Des del SAP-FEPOL denunciem els actes vandàlics que s’estan realitzant als vehicles personals dels efectius que treballen en aquest edifici. Denunciem que un edifici que hauria de ser “segur” pateixi aquests tipus de fets. El Cap de la Regió Policial ha manifestat que hi ha una investigació oberta per identificar els autors dels fets.
 • ABP Valls.
La Cap del Servei d’Administració ens manifesta que la porta ja ha estat arreglada. En relació a la mateixa porta, des del SAP-FEPOL hem preguntat quan es farà la reposició de les cadires, a la qual cosa se’ns contesta que ja estan demanades i que estan a l’espera de la seva arribada. En quan als problemes denunciats per la nostra organització sindical amb la temperatura els caps de setmana, el servei d’administració ho comunicarà a l’empresa de manteniment per tal que ho calibri correctament.
 • Emmagatzematge substàncies estupefaents.
Des del SAP-FEPOL denunciem els problemes generats per la custòdia que s’ha de fer de les substàncies estupefaents. A l’efecte no entenem perquè la nostra regió no té contenidors com sí tenen altres regions. El Cap Regional ens informa que ja s’estan fent les gestions oportunes per proveir a la regió d’aquests contenidors. A aquesta problemàtica vol donar-li una solució ràpida. Confiem que així sigui.
 • ABP Baix Penedès.
Des de la nostra organització sindical hem proposat la necessitat d’aïllar la conferència d’aquesta ABP, de la resta a la qual està associada. El volum de feina és molt considerable i monopolitza les comunicacions en detriment de les altres i del servei diari. Des de la Regió es faran gestions amb el Cap de la Sala per solucionar aquesta problemàtica, a la qual s’hi afegeix també el Cap de l’ABP del Vendrell que (estant pressent a la reunió)  constata que aquesta problemàtica s’ajusta a la realitat. Aquestes han estat les qüestions portades per la nostra organització sindical a la reunió regional. Per ampliar la informació us podeu posar en contacte amb els delegats que SAP-FEPOL té a la Regió Policial del Camp de Tarragona. 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-8/2020 
DATA:3 de Febrer de 2020
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto