ESCRITS 
Reclamem la dotació d'una segona funda d'armilla per a les unitats del cos de mossos d'esquadra 
Que els efectius policials només disposin d'una sola funda per l'armilla antibales, a més de ser insuficient, no respecten les normatives publicades per l'Institut Nacional de seguretat i Higiene en el treball 
 
Barcelona, 28 de juliol del 2022.-
 
Les actuals NTP 769 publicades per Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball deixen clar que la roba de treball ha de dur instruccions de neteja i descontaminació. A aquestes instruccions cal afegir les indicacions del RD 773/1997 sobre EPI art. 10 on consten les obligacions del treballadors a tenir cura dels seus equips de protecció. Per tant, es fa evident que les peces de vestuari s’han de poder netejar i higienitzar de forma habitual.

No cal dir, que durant els períodes estivals, és del tot necessari fer canvis de vestuari amb molta més freqüència que a les èpoques hivernals. Les fundes d’armilles també pateixen la suor de les persones treballadores i els cal una higiene correcta i freqüent, tal i com així recullen entre d'altra normativa la Llei 31/19925 de 8 de novembre sobre prevenció de riscos laboral, la Directiva Europea 89/391/CEE, la EN ISO 13688-2013 i la NTP 769 sobre roba de protecció.

Per tots els extrems esmentats, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha adreçat un escrit a la Sub-direcció general de recursos humans i a la Sub-direcció general d'administració i serveis de la Direcció General de la policia per tal que es doti als efectius del cos de mossos d'esquadra d'una segona funda d'armilla antibales i així es pugui mantenir una neteja i higiene de l'única que tenen a dia d'avui.


 
 
NÚMERO DE COMUNICAT:E-54/2022 
DATA:28 de Juliol de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto