COMUNICATS 
La DGP preveu formar a tots els efectius en la utilització dels DEA 
En reposta a un escrit presentat per la nostra organització, la DGP comparteix la línia proposada i ampliarà la formació i la dotació de dispositiu a tots els vehicles policials 
 
Barcelona, 4 de juny de 2021.-

El passat 7 d’abril, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) instava a la Sub-direcció general de recursos humans a fer totes les gestions oportunes, per tal que totes les persones membres del cos de mossos d’esquadra que patrullen diàriament pels carrers del nostre país rebessin la formació necessària en la utilització del dispositiu DEA.

En aquest mateix escrit, la nostra organització sindical proposava aquesta necessitat en tant que cada vegada més Ajuntaments son els qui estan col·locant aquests dispositius en diferents llocs públics dels seus municipis, cosa que fa necessària ampliar la formació més enllà dels Caps de Torn.
Al respecte i en resposta al nostra escrit, la SGRH ens ha manifestat que, coincidint amb la nostra petició, la Direcció General de la Policia ja està actuant en aquesta línia. Més concretament des de la Comissaria General Tècnica de la Seguretat (CGTSE) s’està valorant la incorporació de dispositius DEA a la totalitat de vehicles de la PG-ME.

De ser finalment així, la línia estratègica coincideix amb la proposada per la nostra organització sindical en tant que comportarà:
  • La contractació del manteniment associat als dispositius DEA: reposicions d’adhesius, substitucions, reparacions, etc.
  • Formació en l’ús del dispositiu a totes les persones que utilitzen els vehicles policials.
  • La necessitat de disposar de suficients formadors en DEA que puguin donar alhora la formació d’una manera descentralitzada.
  • L’habilitació d’espais suficients per impartir la formació descentralitzada.
  • L’adquisició de dispositius DEA per a la formació.

Per tant, davant la resposta rebuda i tot esperant que es faci efectiva el més immediatament possible, SAP-FEPOL es mostra molt favorablement en la línia proposada per la Direcció General de la Policia,  ja que dona resposta plenament a les nostres peticions. 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-85/2021 
DATA:4 de Juny de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto