PONENT, ESCRITS 
Les Borges Blanques segueix en unes condicions indignes 
Gairebé dos anys després de la primera de les denúncies presentades per la nostra organització sindical, els efectius policials segueixen canviant-se al pàrquing per manca d'espai.   
 
Borges Blanques, 6 de setembre del 2022.-
 
L’any 2021, després d’una visita dels nostres delegats de prevenció de riscos i salut laboral, la Secció Sindical de la RP de Ponent del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denunciava l’incompliment de diversa normativa a la Comissaria de Borges Blanques. Unes deficiències que ja s’havien denunciat en escrit adreçat a la seva Subdirecció en data de 13 de novembre del 2020.

Amb aquest objecte, la nostra organització sindical esperava que per part del Departament d’Interior es solucionessin les qüestions denunciades. No obstant, gairebé dos anys després i lluny d’arreglar-se, SAP-FEPOL ha anat observant amb preocupació que la situació ha anat empitjorant.
En aquest sentit, a la Comissaria de les Borges Blanques s’ha habilitat una zona del pàrquing interior de vehicles com a vestidor, per tal que així els efectius benvinguts en el darrer concurs puguin canviar-se.

Aquest vestidor tindrà fins a set (7) armariets i està preservat amb una lona del cos de mossos d’esquadra que s’utilitza habitualment per preservar les actuacions judicials en homicidis o accidents de trànsit.

I des de la nostra organització ens preguntem: què passa amb la intimitat dels mossos mentre s’estan canviant? Si després d’un servei, un efectiu policial es vol dutxar ha de passejar-se amb tovallola per tota la comissaria? En època d’hivern es garantirà la temperatura que marca la normativa sobre salut laboral, tenint en compte que en aquestes dependències s’assoleixen temperatures molt baixes?

Des de la nostra organització sindical tenim clares quines han de ser les funcions d’un pàrquing, i en cap cas aquestes passen per ser una sala de brífing, un espai per fer videoconferències, un magatzem (de substàncies, comisos i productes de neteja), un arxiu d’atestats o encara menys, un vestidor.

Per tots els extrems esmentats, des del SAP-FEPOL ens reiterem en la necessitat de replantejar i buscar alternatives com les plantejades per la nostra organització com son, la col·locació de mòduls o l’ampliació de la pròpia comissaria.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:E-74/2022 
DATA:6 de Setembre de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies