METROPOLITANA NORD, ESCRITS 
ABP Badalona, nova comissaria víctima de les deficiències en les intal·lacions! 
El cos de mossos d'esquadra té un problema greu amb les seves infraestructures que s'accentua cada any amb l'arribada de la calor. Badalona és la darrera comissaria que pateix altes temperatures 
 
Badalona, 11 d'agost del 2020.-
El cos de mossos d'esquadra té un problema molt greu amb les seves comissaries. Moltes d'elles no compleixen la normativa de seguretat i salut laboral i en aquesta època de l'any, aquests problemes s'agreujen amb les altes temperatures a les que s'arriba a l'interior de moltes dependències policials. El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha denunciat avui les altes temperatures que han de patir les persones que o bé treballen, o bé visiten la comissaria de Badalona. I és que tal ii com s’ha pogut comprovar, les temperatures interiors superen àmpliament els 30 graus. Si bé és cert que per compensar-ho s’han col·locat alguns aparells autònoms que subministren aire refrigera, també ho és que aquests aparells no donen cap garantia de confort, ja que, escassament poden subministrar frigories per superfícies que oscil·len entre 15 i 20 m2. És a dir! Son del tot insuficients.
A més a més, aquest problema,  els delegats sindicals de SAP- FEPOL hanpogut comprovar que és general a totes les dependència policials, obligant a les treballadores i als treballadors a patir un enorme estrès i desconfort tèrmic. Tan és així que, la nostra organització sindical ha tingut coneixement del cas d’un treballador, que podria haver patit un possible cop de calor. Des de la nostra organització sindical no ens cansarem de recordar que amb l’actual pandèmia de la SARS-COV-2 i en compliment de l’actual RDL 21/2020 de 9 de juny és de vital importància mantenir en bon estat els sistemes de refrigeració i ventilació. A l'efecte s’ha de garantir que les temperatures estiguin entre 17 i 27 graus, igual que les renovacions d’aire amb les màximes garanties higièniques, tal i com estableix normativa vigent (30 m3/h/treballador i unes humitats d'entre el 40 i 60%). És per això que en un nou escrit, la nostra organització sindical ha exigit a la Responsable de Gestió Técnica d’Infraestructures de Cossos Operatius del Departament d'Interior, que de forma immediata i més per trobar-nos en ple període estival i en mig d'una pandèmia, es resolguin els problemes de temperatura interiors, per tal de garantir el compliment de les normatives vigents (RDL 21/2020 mesures de prevenció de la Covid 19, RD 486/1997 annex III punt 2a). Així mateix hem proposat que, en cas de no poder reparar la UTA de forma immediata, facin el mateix que van fer a l’ABP de Mataró o Mollet, col·locant una unitat exterior de refrigeració. No obstant, davant la urgència i la necessitat de garantir el bon funcionament de les instal·lacions, degut a la SARS-COV-2, considerem que el més oportú, SAP-FEPOL ja ha denunciat aquesta qüestió davant la  Inspecció de Treball, així com també als responsables de la mútua laboral, com a delegats de sanitat, envers els treballadors del DINT.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:E-78/2020 
DATA:11 de Agost de 2020
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto