METROPOLITANA NORD, COMUNICATS 
Els efectius de la CD de Pineda tornen a patir les conseqüències de la falta de mitjans i recursos 
Dos efectius policials resulten ferits (un d’ells de consideració) en la detenció d’un individu per un delicte de violència de gènere  
 
Arenys de Mar, 8 de juliol del 2024.-
 
Des que el Conseller d’Interior manifestés que la Comissaria de Pineda de Mar havia tingut un reforç de 18 policies, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) hem vingut denunciant intensament la manca d’efectius que pateix aquesta destinació ja que, en cap cas ens coincidien les dades amb les que el propi Departament havia difós.

Com a darrer comunicat, en data de 21 de juny i davant la mort d’una persona en una baralla en la zona d’oci de Calella, ambdues organitzacions sindicals tornàvem a denunciar i a reclamar la necessitat d’incrementar la dotació d’efectius en aquesta Comissaria ja que la cobertura actual, no ens permetia cobrir les necessitats del territori.

Ja hem denunciat públicament que la cobertura d’efectius és clarament insuficient i és evident, que aquesta deficiència té impacte directe sobre les condicions laborals de la plantilla. Tant és així que avui, SAP-FEPOL i SME-FEPOL hem de tornar denunciar les greus conseqüències que genera la manca d’efectius que pateix el cos de mossos d’esquadra.

En data de 6 de juliol, els efectius de Seguretat Ciutadana i de la Policia Local de Tordera van haver de fer front al tiroteig perpetrat a la urbanització “Àgora Parc”. I ho van haver de fer amb mitjans clarament insuficients. Avui 8 de juliol, en l’àmbit d’una actuació per violència de gènere, dos efectius d’aquesta Comissaria han resultat ferits en la detenció d’un individu.

La manca de mitjans i de recursos, insistentment denunciat per les nostres organitzacions sindicals s’ha tornat a fer evident en aquesta actuació policial. Com a conseqüència tenim dos efectius policials ferits, especialment una companya amb fractura de nas i lesions de diversa consideració (des d’aquí el nostre suport i el desig d’una bona recuperació).

Per què a dia d’avui el Departament d’Interior es nega a incrementar la dotació de “tàsser” a tots els efectius de seguretat ciutadana? Per què a dia d’avui no es dota a la totalitat de plantilla d’aquesta eina que evita el cos a cos? Per què a dia d’avui el DINT segueix sense incrementar la formació en defensa personal de tots els efectius policials? Per què a dia d’avui, Pineda de Mar segueix sense tenir un increment real i efectiu que garanteixi el suport policial en totes les actuacions que siguin necessàries?

Des del SAP-FEPOL i des de l’SME-FEPOL denunciem la passivitat d’un Departament que, jugant amb les dades, maquilla les deficiències que pateixen una part important de comissaries de Catalunya. Si es preveu un estiu calent, cal que els efectius policials tinguin totes les eines possibles i una d’elles és el Dispositiu Conductor d’Energia i cal que el Pla d’Estiu contempli el reforç per a totes aquelles destinacions que pateixen, com Pineda de Mar, una falta de mitjans preocupant.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-128/2024 
DATA:8 de Juliol de 2024
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies