CENTRAL, COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
La manca de material que pateixen les ARRO exposa la seguretat individual dels efectius policials 
Efectius d’ARRO Manresa han hagut d’exposar la seva integritat física per procedir a la detenció de dos individus amagats a les golfes d’una casa. La necessitat d’adquirir material d’obertures és imprescindible. 
 
Barcelona, 10 d'octubre del 2023.- 
 
El passat 5 d’octubre, ARRO Manresa va dur a terme un dispositiu judicial emmarcat en una investigació per delictes contra la salut públic i organitzacions criminals. Des del SAP i des de l’SME denunciem que en aquest dispositiu, ARRO Manresa va haver d’assumir excessius riscos personals com a conseqüència de la manca de material d’obertura.

Aquesta manca de material va provocar que (en favor de l’èxit del dispositiu) diversos efectius policials s’haguessin de desprendre del seu material de protecció individual per poder pujar a pols per un forat de reduïdes dimensions, fins a les golfes de la casa on s’amagaven els dos delinqüents finalment detinguts. 

Malgrat totes les dificultat i malgrat la resistència mostrada pels dos individus detinguts, ARRO Manresa va assolir l’objectiu de l’operatiu (des d’aquí la nostra més sincera felicitació). No obstant ho va fer elevant el preu que, en funció del resultat, podria haver estat impagable.

A aquest efecte, és per totes les ARRO conegut que SAP i SME venen reclamant amb insistència, la necessitat de dotar-les a totes elles, de tot tipus de material de protecció i d’obertures. No obstant i fins el moment, la posició contrària que ha mostrat l’Administració així ho ha impedit.

Tanmateix ens preguntem: (1) què hagués passat si, per la lentitud i desgast físic per haver de pujar a unes golfes a pols per un forat de reduïdes dimensions (80 cm de diàmetre), els dos detinguts haguessin mostrat una major resistència i oposició? (2) què hagués passat si en el moment de pujar per aquest forat, els efectius haguessin caigut per no disposar d’una escala telescòpica com així hem reclamat? (1) quin hagués estat el resultat, si per la manca de material, els efectius policials haguessin patit més lesions de les que (per la resistència mostrada pels dos detinguts) han arribat a patir?

Des del SAP i des d’SME considerem que l’èxit dels dispositius policials (sigui quin sigui) en cap cas pot dependre del material que utilitzen les diferents unitats del cos de mossos d’esquadra. El Departament d’Interior ha de ser responsable i dotar a tots els efectius i unitats del cos per tal que, davant qualsevol dispositiu es pugui fer amb totes les garanties, fent prevaldre per davant qualsevol pressupost la integritat física dels policies.
 
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-173/2023 
DATA:10 de Octubre de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies