PONENT, COMUNICATS 
Indignació i malestar per les altes temperatures de la Comissaria de Cervera 
Catorze pingüins i diversos ventiladors climatitzen de manera absolutament insuficients unes dependències policials a l'interior de les quals es superen temperatures de 31ºC, la qual cosa atempta contra la normativa en seguretat i salut laboral 
 
Lleida, 20 de juliol del 2022.-
 
Indignació i malestar! Aquestes son les paraules que verbalitzen els policies i les policies que treballen a la Comissaria de Cervera, com a conseqüència de les altes temperatures que (per inactivitat de l’Administració) es veuen obligats a aguantar des de la primera onada de calor del mes de Maig.

Sense climatització a les dependències policials, les persones membres del cos de mossos d’esquadra d’aquesta destinació han de patir temperatures que s’enfilen per sobre dels 31 graus.

I és que si la indignació es produeix és perquè, tal i com apunten els efectius policials, cada any passa el mateix! Si bé és cert que el servei regional ha posat tot el que té al seu abast,  l’Administració es mostra incapaç d’avançar-se a una situació cíclica, agreujada per un canvi climàtic que l’anticipa i provocant que cada època d’estiu, la situació a l’interior de les dependències policials sigui insuportable.

I no serà perquè des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) no s’advertís d’aquesta situació. A l’efecte, el delegat sindical de la Regió Policial de Ponent ha contactat diverses vegades amb el Servei d’Administració de  Lleida (tant personalment com per correu electrònic). Però la peça que segons ens diuen és la solució als problemes, no acaba d’arribar.

Així, a dia d’avui catorze (14) pingüins i diversos ventiladors refrigeren i climatitzen la Comissaria de Cervera. No obstant, i com és previsible, aquests es mostren absolutament insuficients i les temperatures s’enfilen per sobre del que la normativa en seguretat i salut laboral permet.

A més, que tants aparells elèctrics estiguin connectats a la xarxa elèctrica, provoca que de manera freqüent saltin els tèrmics del quadre de llums, generant inoperativitat en el servei, molèsties a la ciutadania i queixes i malestar constant.

Per tot plegat, la nostra organització sindical (fent pública aquesta penosa situació) espera que l’Administració prioritzi la reparació immediata del sistema de climatització de Cervera i ho faci de manera suficient  per tal que, aquesta problemàtica no es torni a repetir a l’estiu del 2023.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-135/2022 
DATA:20 de Juliol de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies