COMUNICATS 
Les males decisions de l’Administració provoquen una desmotivació per promocionar  
La previsió d'exàmens preveu proves en ple període d'estiu. Un període en el qual, algunes de les persones membres del cos de mossos d'esquadra que pretenien opositar, ja tenen les vacances assignades (i preparades) i que les obligarà per tant a decidir. Així mateix preveu les proves físiques al bell mig de l'estiu  
 
Barcelona, 8 de maig del 2023.- 
 
És evident que les males decisions que darrerament ha pres la Subdirecció general de recursos humans fa previsible, que una part important del col·lectiu que tenia previst presentar-se a les properes convocatòries de promoció, finalment no ho acabarà fent.

Malgrat el Pla d’Igualtat contemplava dins les seves mesures, la territorialització de les convocatòries de promoció, el mes de març (i per sorpresa del col·lectiu) l’Administració ens comunicava que, per no haver previst els canvis legislatius necessaris, no es duria a terme.

Alhora, el passat 4 de maig (després que es reunís el Tribunal qualificador), es va fer pública la previsió del calendari de les convocatòries de promoció interna. Segons aquesta (i per sorpresa de tothom) mentre que la realització de la primera prova (coneixements i llengua catalana) està prevista fer-la entre el 4 i el 10 de juliol, la segona (físiques) està prevista entre el 24 i 28 de juliol.

A aquest efecte, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) considerem que aquesta previsió dificulta en segons quins casos (i molt) la compatibilitat de la realització de les proves amb la conciliació familiar. I és que amb poc marge de previsió i amb vacances ja assignades, aquesta previsió d’exàmens farà que persones que volien participar-hi hauran de decidir si es presenten (i anul·len les vacances ja pagades) o per contra, no es presenten (per o perdre els diners que ja han pagat).

Per tant, deixant de banda el que implica fer unes proves físiques al pic de l’estiu i per contra d’incentivar que “el talent” es presenti als concursos de promoció (tal i com així l’Administració no s’ha cansat de dir en les reunions), per les decisions preses i la mala gestió feta, ens trobem amb unes proves al bell mig dels períodes de vacances i sense una territorialitat que ja tothom donava per feta.

De res ens serveix l’excusa que les convocatòries de promoció interna son voluntàries ja que ha de ser la pròpia Administració la qui, amb la seves decisions i la seva gestió, incentivi al col·lectiu a presentar-se.

Però no veiem que hi hagi la mínima intenció de canviar aquestes maneres de fer. I és que malgrat SAP-FEPOL ha reclamat de manera reiterada alguns canvis com,  (1) la necessitat d’incorporar a les organitzacions sindicals als Tribunals de les convocatòries i (2) seguir negociant i treballant per assolir una territorialitat plena, seguim xocant frontalment contra una Subdirecció general de recursos humans que ha pres el mal costum de respondre amb un NO, les nostres propostes.

Per tant, seguirem treballant per un canvi en les maneres de fer i per assolir que, com a mínim, hi hagi una Administració a l’altre costat que escolti al col·lectiu i que no sempre tiri pel carrer del mig, més quan les seves decisions, afecten negativament en la vida de les persones membres del cos de mossos d’esquadra.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-86/2023 
DATA:8 de Maig de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies