CAMP DE TARRAGONA, COMUNICATS 
El model de sales de coordinació és un model que ha fet fallida 
En la reunió d'avui, feta a la Sala 112 de Reus, la nostra organització sindical ha denunciat que el model centralitzat de sales de coordinació ha fet fallida i que per tant, cal, buscar solucions que evitin per més temps que els operadors i les operadores es vegin obligats a assumir les seves conseqüències 
 
Reus, 18 de juliol del 2022.-
 
Així és com el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha començat la seva intervenció en la reunió, que avui s’ha produït a la Sala 112 de Reus entre les organitzacions sindicals, la Prefectura del cos de mossos d’esquadra, el Director General de la Policia, la Subdirecció general de recursos humans i de tres Directors dels Serveis Territorials d’Interior.

Des de la nostra organització sindical, la qual ha denunciat reiteradament i de manera insistent les condicions sota les quals es veuen obligats a treballar els operadors i les operadores de sala, hem reclamat la necessitat de modificar el model de sales de coordinació. Un model centralitzat que dista molt del model de proximitat pel qual aposta la proposta del nou Decret d’Estructura de la Prefectura.

I és que malgrat la reunió s’ha fet a la Sala 112, des de la nostra organització sindical hem deixat clar que la situació que es viu a Reus es viu també, a la resta de sales de coordinació operatives del territori que encara estan obertes (metropolitanes) i que per tant, cal buscar una solució per a totes elles.

Així doncs, des del SAP-FEPOL hem reclamat la necessitat de valorar tornar al model anterior. Hem reclamat que d’una vegada per totes es considerin les sales de coordinació com un servei estratègic que cal dimensionar degudament i que, no pot seguir carregant sobre les esquenes dels operadors i de les operadores, tota la seva responsabilitat.

Cal reconèixer que, en la reunió d’avui, per primera vegada tant la Direcció General com la pròpia Prefectura (amb el Comissari en Cap al capdavant) han reconegut la necessitat de revisar de manera urgent el model actual de sales. Per tant, valorem positivament que per primera vegada, les dues direccions del cos (política i operativa) coincideixin en acceptar que “el que tenim a dia d’avui no funciona”  i que es vegin així, “interpel·lats a revisar el funcionament del model”.

A l’efecte, se’ns ha comunicat el compromís que abans de finalitzar l’any se’ns traslladarà una proposta d’un nou model de sales el qual, i així s’ha dit, ha d’anar més enllà dels recursos humans que ha de gestionar.

Des de la nostra organització sindical, tot i que donarem un nou vot de confiança a l’estudi que avui s’ha anunciat, creiem que els efectius de la Sala (de totes elles) no es mereixen més promeses incomplertes. És per això que exigim que es garanteixin els mínims d’operadors i d’operadores que han de ser a cada servei i que es garanteixi també, la conciliació de la seva vida familiar amb la laboral.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-132/2022 
DATA:18 de Juliol de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto