COMUNICATS 
5.217,92 euros son les diferències que separen els mossos d’esquadra dels bombers de la Generalitat 
Després dels darrers acords entre el DINT amb el cos de bombers i el cos de mossos d’esquadra, el greuge comparatiu històric i les distàncies s’han incrementat.       
 
Barcelona, 17 d'octubre 2023.-
 
El proper 23 d’octubre es reiniciaran les negociacions entre el Departament d’Interior i les organitzacions sindicals amb representació al Consell de la Policia de la Generalitat – mossos d’esquadra.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i des del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) tenim clar quin ha de ser el punt de partida d’aquesta segona fase de la negociació: (1) incrementar les retribucions de mossos i (2) reduir la jornada laboral anual per escurçar el greuge comparatiu retributiu entre cossos especials de la Generalitat.

I és que, després que el Departament d’Interior hagi signat amb les organitzacions sindicals corresponents els respectius acords, la distància que ja hi havia previ a la corresponent negociació, per contra de reduir-se s’ha incrementat considerablement.

 
- Si abans de la darrera negociació, un bomber o bombera de la categoria C-14 cobrava 3.237,92 euros més que un mosso o mossa de la mateixa categoria, després de la signatura de l’acord la distància s’ha incrementat fins el 5.217,92 euros.

- Per la seva banda, si un bomber caporal o caporala de la categoria C-16 cobrava 3.348,24 euros més que un caporal o caporala del cos de mossos d’esquadra de la mateixa categoria, després de la signatura de l’acord la distància s’ha incrementat fins els 5.328,24 euros.

 
A més, a aquestes distàncies retributives cal afegir el fet que la jornada laboral del cos de bombers de la Generalitat és de 40 hores menys que la del cos de mossos d’esquadra. Per tot plegat, SAP i SME (en coordinació amb la resta de sindicats vinculats a la FEPOL) seguirem reclamant la necessitat de reduir aquestes enormes distàncies retributives i horàries en la mateixa direcció que ho hem fet fins ara:

-Seguirem proposant reduir la jornada laboral fins les 1.520 hores anuals.

-Seguirem proposant un complement voluntari per mobilitzacions addicionals de 48 hores (6 jornades extraordinàries de 8 hores cadascuna) a raó de 235 euros mensuals (per 14 pagues).
 
Veurem quin és el punt de partida del Departament d’Interior en aquesta segona fase de negociació i quin serà el posicionament de la resta de sindicats de mossos de l’escala bàsica.
 
 
          
NÚMERO DE COMUNICAT:C-178/2023 
DATA:17 de Octubre de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies