SAP-FEPOL reclama millores per a la Unitat Canina 
La nostra organització sindical ha registrat avui un escrit denunciant l'estat d'algunes qüestions d'aquesta Unitat, com per exemple l'estat dels vehicles i la caducitat dels extintors, i reclamant per tant les millores necessàries i el compliment de la legislació de seguretat i salut laboral.  
 
Barcelona, 27 d'abril del 2022.-
 
El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha registrat avui un escrit denunciant certes qüestions en matèria de seguretat i salut laboral de la Unitat Canina del cos de mossos d'esquadra. En l'escrit, adreçat al Subdirector General d'Administració i Serveis del Departament d'Interior, la nostra organització sindical ha denunciat qüestions que atempten contra nou (9) normatives de seguretat i salut laboral.

Concretament, SAP-FEPOL ha denunciat l'estat ds vehicles el sistema de ventilació dels quals no funcionen correctament i no son adequats pels vehicles on s'han instal·lat. A més, alguns d'aquests sistemes no garanteixen la confortabilitat dels animals que s'hi traslladen ja que no es garanteix (tal i com així marca la normativa) les renovacions de l'aire i la temperatura de l'habitacle. Un habitacle a més que tenen arestes que provoquen talls en els gossos.

En l'escrit presentat, la nostra organització sindical també ha sol·licitat a la Subdirecció, la dotació de botes de treball adequades per a l'ensinistrament de gossos ja que les actuals son clarament deficients. A l'efecte, tal i com marca la normativa, les botes de dotació ha de ser lleugeres, còmodes, duradores, fàcils de netejar, impermeables, transpirables per la suor, amb protecció de punteres, tormells i contra punxades i amb una sola idònia per terrenys enfangats i relliscosos.

Per altra banda, SAP-FEPOL ha reclamat la revisió dels extintors i la substitució d'aquells que estiguin caducats (alguns dels quals amb data de febrer del 2020). Així mateix, la nostra organització sindical i en tant que la Unitat Canina desenvolupa una tasca amb probabilitat ALTA en la valoració del seu risc cal que se la doti d'una farmaciola que sigui revisada periòdicament i disposi de tot el material necessari que garanteixi l'assistència tant a la ciutadania, com a les mateixes persones treballadores. Una farmaciola que ha de ser subministrada per la mútua laboral i que en faci el seu manteniment, tal i com estableix la normativa vigent.

Per altra banda, la nostra organització sindical en un segon escrit registrat, ha demanat una revisió i millora de l'estat de les caneres de la unitat ubicades al Complex Central del cos de mossos d'esquadra. 
  
NÚMERO DE COMUNICAT:E-23/2022 
DATA:27 de Abril de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto