COMUNICATS 
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·la la sanció a un efectiu del cos, que reclamava un increment de les mesures de seguretat de les comissaries 
El company va ser sancionat per fer una nota informativa demanant que es donessin per escrit, les ordres rebudes verbalment de realitzar un servei que al seu criteri suposaven un risc contra la seva integirtat física i la de tot aquell que l'havia d'efectuar. 
 
Barcelona, 7 de gener del 2021.-
Els serveis jurídics del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) han aconseguit que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) estimi un recurs contenciós administratiu interposat contra una sanció imposada per la Divisió d’Afers Interns, a un membre del cos de mossos d’esquadra per una presumpta “manca de respecte o consideració greu i manifesta cap als superiors”. L’expedient s’inicià quan el nostre company, obligat a restar sol fora de les  dependències policials, va redactar una Nota Informativa on (a més de demanar l’ordre rebuda per escrit) exposava el risc que contra la seva integritat suposava el servei en qüestió, alhora que informava també, de la manca de mesures de seguretat del servei de recepció de les dependències policials on es trobava destinat. A l’efecte, malgrat estar en nivell 4 sobre 5 d’atemptat terrorista i per contra de tractar el contingut de la Nota Informativa com una oportunitat per millorar el servei, la Divisió d’Afers Interns va decidir incoar un expedient disciplinari al nostre company, qui finalment va ser sancionat sense sou ni feina, per dita presumpta manca de respecte o consideració. Així i després de ser assistit pels nostres serveis jurídics, el TSJC ha anul·lat la sanció en tant que no es dedueix cap indici d’infracció, alhora que condemna en costes a la Generalitat de Catalunya. Des de la nostra organització sindical valorem molt positivament el posicionament del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. No només perquè anul·la una sanció injustament imposada, sinó perquè a més recolza l’actuació d’un company que simplement es va limitar a reclamar per escrit mitjançant una Nota Informativa, unes ordres que al seu entendre podien suposar un risc per la situació terrorista que vivim, no només contra la seva integritat, sinó contra la de tots aquells efectius que havien de realitzar aquell mateix servei en altres torns. Per tant, aquest cas pressuposa un precedent importantíssim, més quan conclou la sentència, que la Nota Informativa “és el conducte reglamentari de comunicació interna en el cos de mossos d’esquadra, mitjançant el qual els efectius policials poden manifestar les mancances de seguretat i operativitat d’una ordre verbal donada per un Cap de Comissaria i poden sol·licitar (sense que això suposi una manca de respecte) que aquesta, sigui donada per escrit”. 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-1/2021 
DATA:7 de Gener de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto