COMUNICATS, TRÀNSIT 
L’organització dels dispositius al Circuit de Catalunya han de garantir la salut dels efectius policials 
La nostra organització sindical denuncia que en el darrer dispositiu organitzat per garantir la celebració del Gran Premi de F1, els efectius policials van haver d'aguantar 12 hores consecutives sota el Sol, sense els relleus pertinents i sense la hidratació necessària. 
 
Barcelona, 2 de juny del 2022.-
 
En els darrers anys, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha reivindicat amb insistència que els dispositius policials dels diferents Grans Premis (MotoGP i F1) que es fan al Circuit de Catalunya, siguin coberts íntegrament amb hores extraordinàries.

A l’efecte celebrem que el de MotoGP d’enguany es compensi amb aquesta fórmula, però lamentem que no puguem dir el mateix sobre el recentment organitzat per la celebració de la cursa de Fórmula1, ja que per aquest es van convocar els efectius amb romanent, alguns dels quals ja tenien fins i tot, aquestes hores exhaurides.

No obstant, i aprofitant la proximitat de la Fórmula1 i dels errors detectats, des del SAP-FEPOL volem reclamar que els dispositius que es planifiquen, no han de posar en risc la salut de les persones membres del cos de mossos d’esquadra que hi participen. I per què ho diem?

A tall d’exemple denunciem que en el darrer Gran Premi de Fórmula1 alguns dels efectius policials van patir insolacions, com a conseqüència d’haver hagut d’estar més de 12 hores seguides exposats al Sol, aguantant temperatures properes als 40ºC (alguns fins a 14h30’).

Des de la nostra organització sindical considerem prioritària la salut dels especialistes, ja que si nosaltres no estem en condicions òptimes, no podrem afrontar el servei policial amb les màximes garanties. Les previsions climatològiques preveuen entre d’altres fenòmens, les onades de calor com la que es va produir el cap de setmana de la F1 i per tant (amb previsió) cal adoptar les mesures necessàries.

Així mateix, considerem indispensable que el dispositiu sigui suficientment dimensionat per tal que es garanteixin els relleus, els descansos, la hidratació contínua i els avituallaments en llocs frescos i amb ombra. De no ser-ho (de dimensionats) pot ocórrer el que la ciutadania va percebre: que l’organització sigui un autèntic caos!

Alhora, el material dels especialistes ha de ser suficient i ha d’estar en condicions. NO és admissible que, per la manca de cascs, s’hagin de fer servir equips de protecció caducats. I NO és admissible que per a la realització del servei s’hagi previst utilitzar una motocicleta sense prioritaris, sense bateria auxiliar i sense emissora.  

Per tots els extrems esmentats, i tornant a aplaudir el fet de preveure que aquests dispositius es compensin amb HE, des de la nostra organització sindical insistim en la necessitat d’elaborar planificacions que, a més de garantir l’èxit del dispositiu, no posi en risc la salut dels policies que hi participen.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-98/2022 
DATA:2 de Juny de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies