METROPOLITANA SUD, ESCRITS 
La Comissaria de Sant Feliu de Llobregat s'enfonsa 
Davant qualsevol episodi de pluges intenses, aquestes dependències policials presenten greus inundacions les quals afecten sobre el servei policial, el material, la documentació diversa i alhora, atempta contra la seguretat i la salut laboral de les persones.   
 
Sant Feliu de Llobregat, 1 de setembre del 2022.-
 
Literalment la Comissaria de Sant Feliu de Llobregat s'enfonsa. A la precarietat d’efectius de la Sala de Coordinació Regional (tot recordant l’escrit 120/22 de 28 de juny presentat per SAP-FEPOL denunciant la brutal manca de personal que pateixen i la sobrecàrrega de treball que ha provocat situacions del tot no desitjades amb atencions per personal sanitari in situ) cal sumar un altre despropòsit més.

L’edifici té greus mancances estructurals gairebé des la seva inauguració.
 
  • Desconfort lumínic a causa d’unes planxes que tapen la llum natural del dia les quals obliguen a treballar als efectius policials tot el dia amb llum artificial.
  • Edifici de més de tres plantes sense una sortida d’emergència adequada.
  • Dolenta ubicació de la recepció Policial de la comissaria. Recordem que està en un lateral de la recepció amb columnes al seu interior que fa impossible un bon control dels accessos.
 
A tot plegat, cal sumar ara que la coberta de l’edifici no té prou pendent la qual cosa provoca que l’aigua quedi estancada fins al punt, que aquesta entra a les diferents estances policials (tal i com es pot veure a les fotografies). Aquest és un problema que, des de la construcció de l’edifici es ve succeint, en major o menor mesura i depenent de la quantitat de pluja. Per arreglar-ho es van fent “nyaps”! Es tapa un forat, però l'aigua (amb noves plujes) surt per altres llocs, de forma que cau en cascada sobre dels treballadors i de les treballadores, sobre la diversa documentació (alguna d'ella molt sensible), sobre ordinadors i punts de llum i electricitat que posen en perill a les persones que hi treballen.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) som coneixedors que comandaments policials i màxims responsables administratius fan el possible per mirar d’arreglar-ho. Però els intents son del tot insuficients! I així seguirà essent mentre no s’actuï sobre el principal problema. Cal fer una coberta de  l’edifici nova que impedeixi per més temps, les repetides filtracions d'aigua i inundacions que pateis Sant Feliu de Llobregat.

Des de la nostra organització sindical considerem que donats els greus problemes, el pes de l’aigua al sostre i les pròpies manifestacions dels bombers (els quals quan han hagut d’intervenir han assegurat que la integritat de l'estructura de l'edifici corria perill pel propi pes de l'aigua), cal que ho posem en coneixement de la Inspecció de Treball.

Per tot plegat, des del SAP-FEPOL en un escrit adreçat avui a la Subdirecció general de Recursos Humans de la Direcció General de la Policia ha exigit que, en el mínim temps possible, es dugui a terme el canvi de la coberta, així com unes canalitzacions adients que evitin per més temps episodis com els que han esdevingut al llarg de tot aquest temps.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:E-72/2022 
DATA:1 de Setembre de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies