COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
El nou sistema NOP: una mesura totalment inacceptable! 
Des de la secretaria d’Ordre Públic del SAP-FEPOL ens oposem fermament a aquesta mesura la qual no deixa de ser una acció fiscalitzadora i de desconfiança vers els efectius policials.  
 
Barcelona, 30 de gener del 2020.-

Ahir dia 29 de gener es va celebrar al Parlament la Comissió d’Interior. Durant una interpel·lació de diferents Grups Parlamentaris el Director General de la Policia amb relació a la proposta votada el passat 12 de novembre per fer que els agents d’ordre públic fossin més fàcilment identificables, Pere Ferrer, va anunciar que els agents portaran un número NOP més curt (3 dígits menys) i a tres llocs visibles: a la part davantera, al darrera i al casc.

Nova mostra de desconfiança del Departament d’Interior vers els seus agents, que a més, arriba en un moment en què el cos de mossos d’esquadra es troba sotmès a una fiscalització permanent que desmotiva al col·lectiu. Per tant, des de la secretaria d’Ordre Públic del SAP-FEPOL ens oposem fermament a aquesta mesura.

És significatiu també que aquesta mesura hagi trigat només un parell de mesos a ser una realitat quan el nostre sindicat SAP-FEPOL fa anys que portem demanant material de protecció en condicions dignes i el Departament sempre s’excusa amb la manca de pressupost per fer efectives les nostres demandes.

Sembla que a aquest Departament no li importi gens la integritat física dels mossos però en canvi, marcar més als agents que sí que és una prioritat. Cal recordar que hi ha hagut molts companys ferits perquè Interior no els havia dotat de material de protecció. Quants companys lesionats ens podíem haver estalviat si el Departament hagués sigut igual de resolutiu per dotar-los d’ eines per treballar amb seguretat? Aquesta sí hauria de ser una prioritat absoluta per al Departament.

Moltes furgonetes cauen a trossos, les ARRO no metropolitanes encara no disposen de colzeres, porten cascs caducats que en molts cascs superen els 15 anys d’antiguitat. Però això sí: aquests cascs obsolets aniran amb un nou número identificatiu.

És més: Fa tres anys que la secció sindical d’ordre públic estem exigint que els companys de la ARRO tinguin jaquetes. A hores d’ara encara no les tenen i han de patir el fred intens de cada hivern. Això és inacceptable!

Així mateix, ens tornem a assabentar dels canvis, no pels conductes on corresponen, quan es podia haver comunicat perfectament fa una setmana al Consell de Policia, si no per la premsa. Lamentem profundament que no s’hagi comptat amb la participació i opinió dels representants dels treballadors. En accions com aquesta l’administració torna a demostrar que no dóna suport als seus agents, en contra del que sempre afirma.

 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-7/2020 
DATA:30 de Gener de 2020
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto