METROPOLITANA SUD, COMUNICATS 
De la campanya #sotamínims a la de la #precarietat a Sant Feliu de Llobregat 
Després que la setmana passada ens concentréssim denunciant la situació de la Sala 112 de Reus, la situació de la resta de Sales de Coordinació del cos no és diferent. Insistim en la necessitat de dimensionar les sales (totes elles) incorporant els efectius necessaris que permeti garantir el descans dels operadors i de les operadores durant la jornada laboral 
 
Barcelona, 28 de juny del 2022.-

Així de contundent i real! Des que SAP-FEPOL denunciés anys enrere i dins la campanya “SOTAMÍNINS”  la manca d’efectius que pateix el cos, avui podem dir que arriba el moment d’iniciar la campanya de la “PRECARIETAT”.

I és que aquesta malaurada situació és la que fa temps (massa temps) que pateix la Regió Policial Metropolitana Sud i concretament la Comissaria de Sant Feliu de Llobregat.

Treballadors i treballadores adscrits a la Unitat de Seguretat Ciutadana que no poden donar un servei adient a la ciutadania. Escamots de 7 o 8 efectius en el millor dels casos, 5 persones dia rere dia realitzant servis estàtics a comissaria i tan sols 2 efectius o 1 per realitzar tasques operatives de servei ordinari de reacció i prevenció per als municipis de Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i El Papiol és la situació que pateix aquesta destinació.

Companys i companyes de comissaries properes com la de Sant Vicenç Dels Horts han d’ocupar-se de realitzar les tasques que no poden cobrir els companys d’USC Sant Feliu deixant  2 territoris encara més al descobert.

Aquesta mancança d’efectius brutal és la que també pateix la Sala de Coordinació Regional, la qual aquests dies ha vist com dues companyes han patit episodis d’ansietat i angoixa (NO ÉS LA PRIMERA VEGADA). La càrrega de treball constant, on conferències que abans portaven 3 agents i 1 caporal, ara les han de portar només un o dos efectius n’és la causa.

Desitjant la ràpida millora de les companyes que han patit aquests episodis d’ansietat, des de SAP-FEPOL seguirem reivindicant la millora d’aquesta penosa situació i treballant  per a què aquest fets no tornin a succeir.

PROU als abusos laborals que hi ha arreu del territori. PROU al menyspreu que pateixen els efectius del cos de mossos d’esquadra. PROU a l’increment d’hores sense remunerar, PROU al treball precari i PROU de carregar sobre les esquenes dels efectius policials, tota la responsabilitat en la gestió dels incidents.

Cal dimensionar de nou les Sales de Coordinació (TOTES ELLES) i cal fer-ho JA! Exigim que els operadors i les operadores de TOTES les SRC puguin gaudir de descansos durant la jornada laboral. La Direcció General, la Prefectura i el Departament d’Interior tenen responsabilitat en aquesta crisi i no actuar amb la celeritat necessària serà de nou, una clara irresponsabilitat.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-120/2022 
DATA:28 de Juny de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto