COMUNICATS, TRÀNSIT 
Un exemple de la falta de mitjans: els efectius de trànsit sense jaqueta impermeable, ni transpirable 
No tenir aquest tipus de jaqueta provoca que els efectius, en dies de pluja s’exposin de manera directa a les inclemències meteorològiques. 
 
Barcelona, 7 de maig del 2024.-
 
Les Seccions sindicals de trànsit de Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) vam haver de lluitar durant molts anys, per a què el Departament d’Interior dotés als especialistes del polo. Segur que tots i totes ho recordem.

Ahir, es feia públic el resultat de l’estudi sobre estrès policials fet per tres universitats europees (una d’elles la Universitat Ramon Llull de Barcelona), mitjançant el qual s’acreditava que un dels principals factors generadors d’estès era precisament, la manca de personal i la manca de mitjans.

Avui SAP-FEPOL i SME-FEPOL hem de denunciar que els especialistes de trànsit del cos de mossos d’esquadra no disposen d’una uniformitat adient per a segons quines situacions meteorològiques. Els efectius no disposen d’una jaqueta impermeable i transpirable que, mínimament els cobreixi les seves necessitats en dies de pluja.

Això està provocant a dia d’avui que els efectius de trànsit, en assistència a serveis en dies de pluja, hagin d’exposar-se a l’aigua, la qual (per la deficient uniformitat) cala físicament i els exposa a patir malalties relacionades amb aquesta situació.

A més, des dels sindicats denunciem que en cas de produir-se aquestes malalties, cap d’elles s’accepta com a contingència professional i totes elles són considerades baixes per contingència comuna.

Així, què pensa fer el Departament d’Interior davant la manca de material que pateixen aquests efectius policials? Haurem de denunciar els sindicats tantes i tantes vegades com vam fer amb el cas del polo de trànsit, per a què es doti a tots els efectius d’una jaqueta impermeable i transpirable? Quina creu la Direcció general de la policia que serà l’opinió dels especialistes quan en dies de pluja han de fer servir un material que no garanteix (ni tant sols mínimament) les condicions de treball?

Des del SAP i des de l’SME tornem a demanar de manera reiterada una uniformitat adient per a la naturalesa de la nostra feina i de les nostres funcions. Una uniformitat que prevegi qualsevol inclemència meteorològica i que compleixi íntegrament amb la normativa sobre salut i seguretat en el treball.

Amb aquest comunicat, SAP i SME tornem a demostrar que a dia d’avui som les úniques organitzacions referents de l’especialitat. És per això que si no formes part de cap de les dues, uneix-t’hi ja que així és com assegurarem la força que com a especialitat hem de tenir.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-87/2024 
DATA:7 de Maig de 2024
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies