METROPOLITANA BARCELONA, COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
Aconseguim l’absolució de tres companys d’ARRO Barcelona acusats d’un delicte de lesions 
Després de cinc anys de periple, d'investigacions internes i d'investigacions judicials, l'Audiència Provincial de Barcelona arxiva de manera definitiva l'acusació d'un delicte de lesions i d'un delicte contra la integritat moral oberta contra tres efectius de l'ARRO Barcelona.     
 
Barcelona, 9 de març del 2022.- 
 
Després de passar per un periple d’acusacions durant cinc anys, l’Audiència Provincial de Barcelona ha resolt arxivar de manera definitiva el procediment obert contra un caporal i dos agents de l’ARRO de Barcelona a qui s’havia acusat  d’un delicte de lesions i d’un delicte contra la integritat moral.

En els fets, un ciutadà d’origen magrebí (identificat prèviament per la seva presumpta participació en un furt a turistes, mentre portava amb si mateix substàncies estupefaents entre les seves pertinences) va resultar agredit en una baralla a la zona d’oci del Port Olímpic de Barcelona.

No en va tenir prou aquest ciutadà en ser atès pels efectius policials, que va decidir acusar-los de les lesions que havia sofert, acusant-los a més d’un delicte contra la integritat moral obviant per altra banda, tal i com ha quedat acreditat en el procediment judicial, els cops de cap que ell mateix es va donar contra el terra.

A l’efecte, en assistència als tres companys d'ARRO, els Serveis jurídics del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) sota la direcció lletrada de l’advocat Xavier Todó Bañuls van assolir un primer arxiu. Malgrat això, l’acusació particular va interposar recurs i ha estat ara quan novament s’ha assolit l’arxivament definitiu de l’Audiència Provincial de Barcelona.

En aquest sentit l’auto d’arxiu ha estat clar al destacar que  finalment “no es desprèn que les persones que han estat acusades (agents del cos de mossos d’esquadra) hagin estat les autores de les lesions que ha patit el denunciant”, donant per provat a més que “els testimonis han (..) que el denunciant estava molt agitat i es va donar cops de cap contra el terra”.

A més, considerant els extrems manifestats pels serveis jurídics de SAP-FEPOL, l’Audiència Provincial reprova a l’acusació que, malgrat haver interposat recurs, en quatre anys no ha aportat ni un sol testimoni que verifiqui o aporti una sola prova que el manifestat pel seu client hagués ocorregut.

Per tots els extrems esmentats, des de la nostra organització sindical celebrem  l’arxiu definitiu d’aquestes acusacions i lamentem el camí que han hagut de recórrer els tres efectius policials afectats. 5 anys d’ investigació interna de la DAI, d’investigació judicial i de recurs de l’acusació particular a l’Audiència és un temps excessiu que tant ells, com els seus propers han hagut d’aguantar i que a qualsevol desgastaria.
        
NÚMERO DE COMUNICAT:C-38/2022 
DATA:9 de Març de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies