COMUNICATS 
Grup de treball sobre processos de promoció i provisió del cos de mossos d’esquadra 
Primera reunió del Grup de Treball que ha de servir per revisar i modificar aquelles qüestions que afecten a tots els processos de promoció i provisió de llocs de treball del cos de mossos d'esquadra.    
Barcelona, 16 de setembre del 2021.-

Després que el Consell de la Policia aprovés la constitució del Grup de Treball per tractar els processos de promoció i provisió del cos de mossos d’esquadra, en data de 14 de setembre aquest s’ha reunit per primera vegada. En aquesta primera reunió s’han tractat els següents punts.

Primer.- Definició dels temes que es debatran en aquest grup.

Les organitzacions sindicals representatives i l’Administració hem acordat que el Grup de Treball ha de debatre, negociar i acordar sobre les següents qüestions:
 • Puntuació de mèrits en les diferents convocatòries.
 • Necessitat que les places d’LD s’assoleixin per concurs oposició.
 • Condicions de la sortida de les especialitats quan no es poden mantenir les condicions psíquiques o físiques.
 • Necessitat de publicar concursos generals per a les places de segona activitat.
 • Revisió de l’ordre de les proves en les convocatòries de promoció i provisió, així com revisar la necessitat de la seva realització.
 • Revisió dels motius d’exclusió mèdica de les convocatòries i la seva necessitat de seguir-les exigint un cop som funcionaris de carrera.
 • Revisió i si s’escau modificació de la normativa vigent en funció de les propostes acordades en aquest grup de treball.
 • Necessitat que l’Administració faciliti el temari de les diferents convocatòries.
 • Promoció interna de tècnic i facultatiu.
 • Calendarització de les diferents convocatòries.
 • Afectació de les comissions de servei a les diferents especialitats i publicació d’aquestes places en els concursos respectius.

Segon.- En relació a la promoció interna per places específiques.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) hem proposat la necessitat que els concursos de promoció interna, es publiquin des d’un inici amb la plaça concreta a la qual es vol opositar (tal i com ja passa amb les convocatòries de provisió per especialitat).

A l’efecte s’ha reclamat que les persones que es presentin a una plaça de promoció i que ja ho facin des d’una plaça definitiva (tal i com passa amb els concursos de provisió), només concursin per les places desitjades. Així reclamem que en cap cas s’hagi de concursar a totes les places, ja que de ser així, sabem que la preferència per quedar-se prop del domicili s’acaba imposant al desig de voler promocionar. Així mateix hem reclamat que aquells i aquelles que us trobeu de fa temps lluny del domicili tingueu l’oportunitat d’acostar-vos.

Aquest ha estat un punt que ha generat propostes diverses i que cal continuar negociant per acabar de concretar.

Des del SAP-FEPOL seguirem informant sobre l’evolució del Grup de Treball, alhora que com sempre, teniu a la vostra disposició la xarxa de delegats i delegades a qui podreu fer les aportacions i propostes que considereu.

      
NÚMERO DE COMUNICAT:C-124/2021 
DATA:16 de Setembre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto