COMUNICATS 
El jutjat tomba una investigació de la DAI contra un efectiu del cos a qui acusava d’apropiació indeguda  
El titular del Jutjat 33 de Barcelona, malgrat la insistència de la DAI, considera que no ha resultat degudament justificada la perpetració del delicte pel qual era acusat el nostre company. Per aquest motiu (i per dues ocasions) els nostres serveis jurídics assoleixen l'arxiu de la causa. 
 
Barcelona, 16 de maig del 2023.-
 
El Jutjat d’Instrucció número 33 de Barcelona ha tombat per segona vegada, la denúncia de la Divisió d’Afers Interns contra una persona membre del cos de mossos d’esquadra a qui ha acusat d’un delicte d’apropiació indeguda.

Sota la direcció lletrada de Xavier Todó, els serveis jurídics del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) han aconseguit que el Jutjat (insistim per dues vegades)  arxivi la causa, essent aquest fet d’especial importància atesa la gravetat de les penes de presó i d’inhabilitació especial que comporta el delicte pel qual era acusat.

Així, malgrat l’efectiu va estar citat davant la DAI i malgrat que aquesta (tot i el primer dels arxius) va seguir amb la investigació policial presentant novament diligències contra el nostre afiliat, el Jutjat ha arxivat la investigació disposant que “de la investigació policial efectuada no resulta degudament justificada la perpetració del delicte per cap de les parts implicades”.

Per tant, SAP-FEPOL es felicita pel resultat obtingut i espera que aquest cas, serveixi d’exemple per realitzar els canvis que des de fa massa temps ve reclamant la nostra organització sindical respecte les maneres d’investigar de la Divisió d’Afers Interns del cos de mossos d’esquadra.

De fet, no és nou que SAP-FEPOL reclami canvis en els mètodes emprats per la DAI, de qui coneix la seva habitual metodologia prospectiva investigadora. I és que ja en la pròpia Comissió d’Estudi del Model Policial finalitzada l’any 2022 al Parlament de Catalunya, la nostra organització sindical reclamava un canvi del marc normatiu disciplinari, qüestió que també va ser reclamada en l’única reunió que les organitzacions sindicals amb representació al Consell de la Policia vam mantenir amb la Direcció General de la Policia l’octubre de l’any passat.

Per tot plegat esperem (sense masses expectatives també cal dir) que la nostra Divisió d’Afers Interns aprengui de casos com els que avui anunciem en aquest comunicat. Cal que les actuacions de la DAI siguin igual de curoses, com les que realitzen la resta d’unitats d’investigació del cos de mossos d’esquadra.

A aquest efecte, la DAI (davant qualsevol denúncia) hauria de considerar objectivament les proves que se li presenten i no construir relats que, de no resultar certs i acreditats, poden generar conseqüències negatives molt lesives sobre aquell o aquella que els pateix.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-94/2023 
DATA:16 de Maig de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies