COMUNICATS 
No a l’abolició del premi de vinculació!  
Des del SAP i l’SME tornem a exigir al Departament d’Interior que no derogui unilateralment el premi de vinculació i ens doni una resposta immediata a la situació d’aquesta qüestió. 
 
Barcelona, 3 de maig del 2024.-
 
Durant les reunions de la Mesa de Negociació del darrer Acord del 2023, l’Administració ens va manifestar de manera reiterada que el premi de vinculació que el cos de Mossos d’Esquadra percebia des de l’any 2006 en la nòmina de juny, ja no es seguiria cobrant. Aquest fet significava de manera directa que l’exercici 2023 havia estat l’últim any que aquest pagament s’havia fet efectiu.

Respecte aquesta qüestió, des del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) i des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL)  sempre hem mostrat la nostra oposició frontal ja que en virtud de la normativa que encara està vigent, el premi de vinculació ha de seguir-se abonant.

Per contra i de manera sorprenent algunes organitzacions sindicals van acceptar els argument de l’Administració i per tant, el fet de no seguir cobrant aquest premi de vinculació (sota la falsa excusa de l’informe de la Sindicatura de Comptes i del fet de no incórrer en responsabilitats penals per part dels responsables del Departament).

És per això que des de les nostres organitzacions sindicals no ens hem quedat ni ens quedarem amb els braços creuats. Recordem que el premi de vinculació es percep arran de l’Acord de l’any 2006. Recordem que el premi de vinculació, la resta de la funció pública el percep mitjançant dies addicionals de festa i que, en el cas del cos de mossos d’esquadra, per la manca d’efectius històrica que patim, havíem acceptat deixar de disposar d’aquests dies addicionals de vacances a canvi de remunerar-los econòmicament.

Per tant, ja avancem que si l’Administració (amb el vist i plau d’algun sindicat) retira de manera unilateral la percepció econòmica del premi de vinculació, el cos de mossos d’esquadra incrementarà el conflicte laboral que a dia d’avui manté obert amb l’actual Govern de Catalunya.

Des de l’SME-FEPOL i des del SAP-FEPOL no volem més retallades, ni enganys! Per tot plegat instem al Departament d’Interior que segueixi respectant els drets que ja tenim assolits i consolidats des de fa molts anys i que ens garanteixi que el premi de vinculació es seguirà retribuint.

Tal i com féssim amb escrit i comunicat de 24 d’octubre del 2023 reclamem al Govern que asseguri l’empara legal del premi de vinculació actual del cos de mossos d’esquadra. El Govern pot i ha de seguir negociant amb els legítims representants del cos de mossos d’esquadra tal i com ha fet amb altres col·lectius professionals com els de presons.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-85/2024 
DATA:3 de Maig de 2024
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies