METROPOLITANA NORD, ESCRITS 
Rates a la Comissaria de Sant Adrià 
SAP i SME registren un escrit denunciant el mal estat de les dependències policials de la Comissaria de Sant Adrià. Urinaris inutilitzats, brutícia, clavegueram obert i presència de rates son algunes de les deficiències denunciades.   
 
Sant Adrià, 25 de setembre del 2023.-
 
El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) portem temps denunciant el mal estat de la Comissaria de Sant Adrià del Besós. Unes deficiències que s’incrementen i que evidentment atempten contra la seguretat i la salut laboral de les persones que hi treballen, però també de les que la visiten.

Primer.- Presència de rates a la Comissaria.
Ambdues organitzacions sindicals hem estat avisades de la presència de rates a la Comissaria. El mal estat de les dependències i la manca de neteja fa evident la presència de rosegadors, fins al punt que la setmana anterior, una persona treballadora en va trepitjar una quedant en risc la seva seguretat individual. 

Les dues organitzacions sindicals, en l'escrit presentat hem adjuntat un reportatge fotrogràfic on s'observa, a més del clavegueram obert, la presència de forats per la part inferior de les dependències policials que facilita el trànsit de rates per la zona.

Segon.- Inutilització dels urinaris de la Comissaria.
Durant el mes de juny, SAP i SME vam denunciar a les responsable d’administració de la comissaria, la inutilització dels urinaris dels serveis masculins. Així mateix, durant el mes de juny d’enguany, una part del marbre de les piques es va retirar per evitar que pogués caure a sobre de qualsevol usuari.

No obstant haver-ho denunciat, hem arribat al mes de setembre i la situació no ha canviat i segueix en via morta fins al punt que no sabem ni tant sols, la previsió en temps per a què aquesta situació es pugui solucionar.

Des de les dues organitzacions sindicals lamentem la situació que han de patir els efectius policials que treballen en aquestes dependències policials, els quals no es mereixen el tracte que estan rebent en quan a l’estat del centre de treball on realitzen les seves funcions policials.

Considerem que l’Administració no es pot excusar en el “no ho sabem” per no posar fil a l’agulla i arreglar uns desperfectes que vulneren en tot cas, la normativa vigent respecte salut i seguretat laboral.

És per això que des del SAP-FEPOL i des de l’SME-FEPOL, en un escrit adreçat avui, hem instat a la Subdirecció general de recursos humans posi solució a les situacions denunciades i en tot cas, ens informi a la major brevetat possible de quina serà la previsió.
    
NÚMERO DE COMUNICAT:E-52/2023 
DATA:25 de Setembre de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies