COMUNICATS 
Consell de la Policia de 30 de juliol (2a part) 
Resum de la segona sessió del Consell de la Policia iniciat el passat 30 de juliol. Per la quantitat de punts s'ha suspès la sessió que es reiniciarà el proper 13 de setembre 
Barcelona, 3 de setembre del 2021.-

Avui s’ha reiniciat la sessió del Consell de la Policia de 30 de juliol, el qual per motius d’extensió es va haver de posposar. Així amb el present comunicat us traslladem els punts tractats. No obstant i novament per la quantitat de punts no s’ha pogut finalitzar el Consell i ha quedat posposat per al proper 13 de setembre del 2021.

Primer.- Jornada, horaris i permisos.
L’Administració ha proposat obrir el debat d’horaris després que s’hagi arribat a un acord en el Pla de Carrera Professional per a les Unitats de Seguretat Ciutadana. Des del SAP-FEPOL, davant la dificultat en la conciliació de la vida laboral amb la familiar, insistim en la necessitat d’abordar la modificació del Decret 146/1996 de manera immediata. No podem esperar a un “possible” acord en el Pla de Carrera per a USC i més veient la distància en les postures, per abordar la modificació del Decret d’horaris.

A més, des del SAP-FEPOL hem exposat que per algunes qüestions no cal esperar, com és per exemple la inclusió de les ARRO en el pacte de guàrdies no presencials o la possibilitat de fer hores extraordinàries amb reduccions de jornada.
Respecte aquesta darrera qüestió, des de la nostra organització sindical no entenem la postura de Funció Pública que (aquí sí) ens equipara a la resta de treballadors públics quan aquests només tenen un horari de dilluns a divendres i no de torns.

Segon.- Reconeixement URIA i ACD.
Des del SAP-FEPOL hem tornat a denunciar novament les condicions sota les quals han de treballar els efectius policials destinats a URIA i a l’ACD (especialment la de Barcelona). Des de la nostra organització sindical considerem imprescindible buscar fórmules que dignifiquin aquestes destinacions en tant que a dia d’avui segueixen essent les pitjors destinacions del cos de mossos d’esquadra.

La nostra organització sindical porta molts anys denunciant la lamentable situació que pateixen aquests efectius i fins i tot s’han fet propostes d’horaris extretes del propi col·lectiu. Propostes algunes de les quals ni tant sols han tingut resposta. Per tant seguim exigint un tracte específic per aquests efectius ja que de no ser així, no hi haurà una solució que faci “atractiva” aquestes destinacions.

Tercer.- Paga COVID.
Avui se’ns confirma que el cos de mossos d’esquadra queda fora d’una retribució extraordinària pel sobreesforç que ha suposat afrontar la crisi sanitària provocada per la COVID-19. Així, malgrat el Govern i per boca del llavors President Torra, en data de 2 de maig del 2020 afirmés que s’havia de “refer i estudiar per veure com es podia incloure al cos de mossos d’esquadra en aquesta retribució” avui se’ns ha confirmat que els mossos i les mosses d’esquadra no rebrem aquesta retribució.

Des del SAP-FEPOL hem denunciat el greuge comparatiu que novament ha patit el cos de mossos d’esquadra en relació a altres col·lectius professionals. En aquest sentit la credibilitat del Govern queda tocada pel canvi de criteri.
A l’efecte considerem que un sobreesforç com el que el CME segueix fent encara, ha de veure’s reflectit amb una retribució extraordinària i en aquest sentit el 0,3% és un increment pactat a nivell estatal, el qual ha de destinar-se a “la implantació de plans o projectes de millora de la productivitat o l’eficiència, la revisió de complements específics entre llocs amb funcions equiparables, l’homologació de complements de destins a l’aportació a plans de pensions.

Per tant exigim del Govern que doni resposta a l’esforç col·lectiu que el cos de mossos d’esquadra ve desenvolupant des de l’inici de la pandèmia i aprovi així, una retribució extraordinària per a tots aquells mossos i mosses que han estat al peu del canó en la gestió de la COVID-19.

Quart.- Pagament eleccions del 14 de febrer del 2021.
Després de molts mesos avui se’ns ha informat que el pagament de les eleccions està programat per al proper 9 de setembre.

Cinquè.- Fundació privada del CME.
Actualment s’està fent el Pla de viabilitat econòmica (pressupost i captació de fons) i des de la Comissaria General de Relacions Institucionals s’ha mantingut contactes amb la Fundació de la Guàrdia Civil o la Fundació d’orfes del Cos Nacional de Policia. Hi ha previstes altres reunions amb altres fundacions de policies del nostre entorn per veure el seu funcionament.

Des del SAP-FEPOL hem reclamat que es recuperi el debat amb les organitzacions sindicals sobre aquesta qüestió, més quan la Fundació havia de veure la llum a principis d’aquest any 2021.

Sisè.- Informació sobre vestuari i vehicles.
El proper 11 d’octubre finalitza el termini de presentació per a les empreses que vulguin optar a la licitació de la nova uniformitat. Així segueix vigent la previsió que, de cares a finals de la primavera o inicis d’estiu del 2022, s’equipi a un mínim d’11.000 efectius amb la nova uniformitat.

Així mateix està en marxa la licitació per renovar 382 vehicles, lliurament dels quals està previst per a finals d’any. Per aquests vehicles s’ha previst la dotació de cascs, defenses i un escut.

Aquestes han estat les qüestions tractades en aquesta segona sessió del Consell de la Policia iniciat el passat 30 de juliol i que finalitzarà el 13 de setembre. Des de la nostra organització sindical considerem que aquesta és una clara mostra que el Consell de la Policia és un òrgan inoperatiu i poc útil als interessos de les persones membres del cos de mossos d’esquadra.

Per tant, modificar el màxim òrgan de representació del cos de mossos d’esquadra ha de ser un objectiu que el Departament d’Interior i les organitzacions sindicals hem d’afrontar en un futur immediat.

Com sempre, ja sabeu que per ampliar qualsevol tipus d’informació podeu posar-vos en contacte amb la xarxa de delegats i delegades que SAP-FEPOL té a totes les comissaries policials de Catalunya.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-119/2021 
DATA:3 de Setembre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies