COMUNICATS 
Reunió Unitat Marítima del cos de mossos d’esquadra d’11 de maig.  
El passat 11 de maig, les organiztacions sindicals amb representació ens vam reunir amb la Comissaria General de Mobilitat. En aquesta reunió es van tractar temes específics de la Unitat Marítima essent únicament la nostra organització sindical la que va portar temes al respecte. En aquest comunicat us fem un resum dels punts que SAP-FEPOL va portar a la reunió específics de la Unitat Marítima 
 
Barcelona, 15 de maig del 2023.-
 
El passat 11 de maig de 2023 , en la reunió quadrimestral de la Comissaria General de Mobilitat es van tractar qüestions específiques de la Unitat Marítima. El Sindicat Autònom de la Policial (SAP-FEPOL) ha estat l’única organització sindical que ha proposat temes de la Marítima a aquesta reunió i és per això que us les expliquem en aquest comunicat.

Primer.- Uniformitat.
Des de la nostra organització sindical hem reclamat que es donin instruccions clares de si es pot portar màniga curta o llarga ja que, malgrat un indicatiu d’USC podem trobar un efectiu amb màniga llarga i un altre amb màniga curta instruccions, a la Unitat Marítima tothom ha d’anar igual. Ens responen que des del passat 10 de maig ja s’han donat instruccions que tothom porti la màniga que cregui adient, tal i com va indicar el cos ja fa uns anys.

No obstant, respecte els pantalons es considera que tots els efectius vesteixin de la mateixa manera (o tots amb pantalons curts, o tots amb pantalons llargs), la qual cosa es pot decidir entre tots els integrants de l’escamot. A aquest efecte, des del SAP-FEPOL hem reclamat que la decisió sigui individual i no per escamot. S’ho miraran.

Segon.- Desplanificació de treball quan un efectiu agafa la baixa.
Després que SAP-FEPOL hagi denunciat aquesta pràctica assumeixen l’errada. Ens asseguren que ja està solucionat i que s’han donat les indicacions oportunes per tal que no torni a succeir.

Tercer.- Serveis policials.
Es pregunta perquè, per contra de tres com s’ha fet fins ara, s’està anant als serveis amb dos efectius. Ens responen que el procediment indica que han d’anar-hi tres efectius, però que de forma excepcional, en casos d’emergència i amb autorització expressa del sergent hi poden anar-hi dos. Tanmateix ens informen que la nova embarcació adquirida, que està previst que es quedi a Roses, per la tipologia d’embarcació hi aniran 2 efectius, ja que no s’han de ficar a l’aigua.

Des del SAP-FEPOL hem demanat que s’estableixi una manera unitària de treballar als escamots, ja que d’un escamot a un altre hi ha molta diferència. Ens responen que donaran directrius per a què a totes les bases treballin de la mateixa forma. Així mateix s’han compromès a saber quines diferències hi ha, per unificar criteris i eliminar-les.

Quart.- Malestar a la Marítima.
Hem preguntat com és que després de l’estiu es va “coaccionar/amenaçar” a uns efectius, a qui se’ls va comunicar que no se li renovaria la comissió. Des del SAP-FEPOL hem reclamat saber què està passant a la Marítima des d’on estem rebent moltes queixes del tracte dels comandaments cap als agents i caporals?

Malgrat sabem que tot plegat ve de més lluny, en un primer moment ens han contestat que les queixes venen després de les valoració del PGA-02. Tenen coneixement dels procediments de resolució de conflictes que hi ha oberts. Per aquest motiu, en unes setmanes l’Intendent farà visites a tots els escamots per copsar quin és l’ambient general de la Marítima.

Aquestes han estat les qüestions tractades. A aquest efecte des del SAP-FEPOL ens congratulem que s’hagin solucionat algunes coses, malgrat que fins que no s’han portat com a proposta de temes a tractar a aquesta reunió no s’havien volgut resoldre. Des del SAP-FEPOL vetllem i vetllarem pels drets i deures dels efectius de la Marítima, i de tot el CME.
 
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-92/2023 
DATA:15 de Maig de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies